Datum objave: 29. Prosinac 2022

ŠIBENIK IPAK NIJE U TRENDU / Zagreb u posljednji čas odustao od vatrometa, kao i veliki broj drugih gradova - u Šibeniku će ga ipak biti

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Zagreb odustao je od vatrometa za doček Nove godine, praktički u zadnji čas.

Ta vijest dolazi nakon što je ranije objavljeno da je Zagreb odbio udrugu za zaštitu životinja koja je tražila da se otkaže vatromet. Tomašević im je odgovorio da se slažu s tim, ali da će ove godine vatromet ipak biti održan jer je sve već dogovoreno.

No, sad javljaju kako je ipak došlo do promjene i kako vatrometa neće biti.

"Grad Zagreb uspio je pronaći način da se pridruži inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin, te kao i oni odustane od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada.

Umjesto toga, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu sugrađani će u novu godinu ući uz šarene konfete, vizualne efekte, te bogati glazbeni program", piše InfoZagreb.

U Šibeniku će ipak doček nove 2023. biti uz vatromet.

U Šibeniku ćemo za doček imati vatromet, ali ovo je svakako stvar o kojoj se razmišlja. Ukidanje vatrometa svakako je jedan trend u svijetu i Šibenik bi kroz godine mogao isto ići u tom smjeru. Postoje brojne alternative koje su ekološki prihvatljivije i nema buke koje uznemirava životinje, primjerice dron show koji je svakako skuplja varijanta. Ipak, i mi ćemo se vjerojatno 'transformirati' kroz neki period i prilagoditi trendovima “.kazao je za ŠibenikIN Dino Karađole, direktor TZ grada Šibenika

Iz kategorije: Vijesti