Datum objave: 30. Prosinac 2022

DOČEK U ŠIBENIKU JE IN / Program na više pozornica, koncert Roisin Murphy napunio smještajne kapacitete

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik će u Novu 2023. godinu ući s programom na čak nekoliko pozornica, s već provjerenim, festivalskim konceptom Dočeka. Na Trgu Republike Hrvatske, u srcu povijesne gradske jezgre, nastupit će svjetska glazbena ikona Róisín Murphy. Program će započeti u 23 sata, a ulazit će se stepenicama koje vode prema katedrali sv. Jakova i Trgu Republike Hrvatske.

U Perivoju Roberta Visianija na Adventurinoj pozornici program će započeti u 22,00 sata, a Šibenčane i njihove goste će zabavljati band Bang Bang. U jutarnjem terminu, od 12,00 sati u Parkiću će nastupiti Bagatini.

Doček u Šibeniku itekako je privukao pažnju pa hotelski smještani kapaciteti u gradu bilježe izvrsnu popunjenost.

Na Silvestrovo, 31.prosinca 2022.g. od 21 sat za promet će biti zatvorena šibenska riva. Svima koji automobilima dolaze u grad preporuča se korištenje parkirališta na lokaciji ex TEF-a koje je za ovu priliku osposobljeno za prihvat većeg broja vozila te se na istom neće naplaćivati parking.

Na Staru godinu dopušteno je produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima  iz skupine "Restorani" i "Barovi" na području grada Šibenika te mogu raditi do 4 sata.

Početak Nove godine u Šibeniku, točno u ponoć, tradicionalno će označiti vatromet.

Prvog dana nove 2023.g. na šibenskoj Adventuri posjetitelje očekuje novogodišnji koncert grupe Pavel, s početkom u 12,30h, a u večernjim satima, od 20,00 sati svirat će šibenski glazbenici Rockfellers.

U nedjelju, 1. siječnja bit će i tradicionalno puštanje lampiona, a njihova kupnja i ovaj put ima humanitarni predznak te će prilozi od donacija biti usmjereni obitelji iz Rasline čija je kuća ljetos uništena u požaru. Lampioni će se puštati sa šibenskog gradskog trga Poljana s početkom u 19 sati.

Večernjim koncertom prvog dana nove godine završava i program Adventure, dok će klizalište na Poljani ostati tjedan dana duže.

Iz kategorije: Vijesti