Sidebar Menu

Datum objave: 03. Siječanj 2023

TKO JE NAJBOGATIJI HRVAT? / Šestoro najbogatijih Hrvata ima bogatstvo veće od devet milijardi eura, a najbogatiji je Dubravko Grgić s imovinom vrijednom 2,84 milijarde eura.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na pitanje tko je najbogatiji Hrvat odgovor su pronašli srbijanski meiji koji budno prate što se događa u Hrvatskoj koja je posebno aktualna u kontekstu uvođenja eura i ulaska u Schengen. Prema dostupnim podacima najbogatiji Hrvat je Dubravko Grgić, većinski vlasnik koncerna „Agram”. Procjenjuje se da njegova imovina vrijedi 2,81 milijardi eura. Za petama su mu Silvio i Robert Kutić i Izabela Jelinić vlasnici tvrtke „Infobip” čija se imovina procjenjuje na 2,5 milijardi eura. Odmah iza njih je Mate Rimac, vlasnik „Rimac grupe” s 2,2 milijarde eura. Među top hrvatskim bogatašima je i Emil Tedeschi, vlasnik „Atlantic grupe” čije se bogatstvo procjenjuje na „samo” 1,6 milijardi kuna.
Zbrojeno, šestoro najbogatiji Hrvata, tvrde srbijanski mediji, ima bogatstvo od 9 140 000 000 eura.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.