Datum objave: 04. Siječanj 2023

GLAZBENO OBRAZOVANJE/Svjetski poznata glazbena škola stiže u Šibenik i dovodi vrhunske glazbeno-umjetničke programe za sve generacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Svjetski poznata glazbena škola Yamaha Music School najavila je svoje otvaranje u Šibeniku u glazbenom stilu, stihovima "Yamaha Music School is coming to town". Upravo ovih dana tu poruku vidjeli su mogli stanovnici šibenskog kraja koji su odlučili osigurati svoje mjesto ranom prijavom do 6.1.2023. kako bi ostvarili pravo na 10% blagdanskog popusta. Svoja vrata YMS Šibenik otvara u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta, gdje će se održavati glazbeni i kulturno-umjetnički programi za sve generacije, u Spomen-sobi Ive Brešana.

Fundamentalna poruka ovog sustava moderne glazbene edukacije je "ne postoje nemuzikalne osobe, samo neotkriveni talenti", time dajući do znanja da je glazba za svakoga te da učenje instrumenta ili pjevanje nije samo za buduće glazbenike profesionalce, već je cilj njegovati ljubav prema glazbi i muzikalnost s kojom se svaka osoba rađa. Dakle, obnovite si zapostavljeni hobi i učite s nama! Mentori YMS pažljivo su odabrani profesionalci koji prijemnim ispitom i metodičkim seminarima postižu naslov "Yamaha učitelj" odnosno "Yamaha Licenced Teacher". Tako se među brojnim YMS mentorima u Hrvatskoj nalaze brojna poznata imena glazbenih profesionalaca poput Jurice Leikauffa, Marka Duvnjaka, Gorana Delača, Antonele Doko, Pauline Đapo, Dine Antonića i drugih.

Sustav djeluje u 44 zemlje svijeta sa sjedištima u Japanu, a za Europu u Hamburgu, dok je u Hrvatskoj Yamaha Music School zabavnim pristupom učenju osvojila polaznike iz pet gradova - Zagreb, Rijeka, Opatija/Volosko, Osijek i Čakovec - a ova glazbena priča širi se i na Zadar i Šibenik.

Tako će djeca već od 1.5 godina zajedno sa svojim roditeljima moći upoznavati glazbu od najranije dobi kroz omiljene dječje programe Hobby, Music Parade i Music Adventure, dok će

oni stariji, djeca od osam godina, mladi i odrasli bez gornje dobne granice imati prilike učiti po strukturiranom kurikulumu razne moderne i klasične instrumente, a to su bubanj, bas, sve vrste gitara i ukulele, klavir, klavijature, violina, saksofon, flauta - i pjevanje!

Nije tu kraj! Rock School Awards, London (RSL), partnerska licenca Yamahi, donosi nam još stručnih i certificiranih predmeta koje je moguće upisati u YMS Šibenik: Glazbena produkcija, Glazbena teorija, Jazz Dance, Street Dance, Musical Theatre, Acting, Screen Acting.

Tako Šibenik uz Yamaha Music School postaje pravi centar modernog glazbeno - umjetničkog obrazovanja. Ponudu programa i sve informacije saznajte ovdje.

Iz kategorije: Vijesti