Datum objave: 16. Siječanj 2023

STIGLA PROMJENA VREMENA / U Dalmaciji jugo i kiša, snijeg pada u Međimurju, Zagorju, Samoboru, Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Stigla je promjena vremena, a tjedan pred nama obilježit će kiša i snijeg. Obilni snijeg već pada u gorju, autocesta je zametena, a snijeg pada i u dijelovima unutrašnjosti - Međimurju, Zagorju, Samoboru, Zagrebu...Snijeg pada na Sljemenu, Zavižanu, Pargu te na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske. Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske. Oborina će mjestimice biti obilna, piše Index.hr.

Danas će u većem dijelu zemlje biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a u Gorskom kotaru i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske. Oborina će mjestimice biti obilna.

I sutra će biti promjenjivo i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, na Jadranu i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a u Gorskome kotaru i susnježica ili snijeg. Obilne oborine prognozirane u i u četvrtak, uz pad temperature kiša će u unutrašnjosti prelaziti u snijeg. U petak kratkotrajni prestanak oborina i hladnije uz buru na Jadranu. U subotu ponovno snježna epizoda, a uz jaku buru na sjevernom Jadranu može pokoju pahulju snijega donijeti i do mora

 

 

Iz kategorije: Vijesti