Datum objave: 24. Siječanj 2023

„Bazen beskraja”, horor film sniman u Šibeniku dobio odlične ocjene kritičara. „The Hoolywood Reporter” tvrdi: To je jedan od najzanimljivijih filmova na američkom na Sundance film festivalu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Horor film „Bazen beskraja“ redatelja Brandona Cronenberga i hrvatske producentice Anite Juka dobio je odlične ocjene kritičara nakon svjetske premjere u SAD-u na prestižnom Sundance Film Festivalu. Štoviše, utjecajni „The Hoolywood Reporter” tvrdi da je „Bazen beskraja” jedan od najzanimljivijih filmova koji je ikada prikazan na tom festivalu te naglašava da je riječ o iznimnom uspjehu za filmsku industriju. Film je snimljen u kanadsko-mađarsko-hrvatskoj koprodukciji, a najvećim dijelom je sniman u Šibeniku.
Glavne uloge u „Bazenu beskraja” igraju Alexander Skarsgård, koji se ulogom u povijesno-akcijskom trileru „The Northman” i glumica Mia Goth. Na snimanju u Šibeniku bilo je angažirano više od 75 hrvatskih filmskih djelatnika, a zapažene uloge imaju i hrvatski glumci Zijad Gračić, Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković i Dunja Sepčić. Autori filma za masovne su scene angažirali više od 400 statista, u najvećem broju Šibenčana. Riječ je o jednoj od najvećih filmskih koprodukcija u Hrvatskoj i regiji, a sudeći po reakcijama publike i ocjenama kritike na Sundance Film Festivalu, i najuspješnijih.
Nakon
Sundance Film Festivala film će biti prikazivan u američkim kinima, a potom se vraća u Europu na Berlinski međunarodnom filmskom festivalu, gdje je uvršten u selekciju Berlinale Specials.

Produkcija filma podržana je i od strane Hrvatskog Audiovizualnog Centra u vidu potpora namijenjenim manjinskim hrvatskim koprodukcijama i poticaja za snimanje u Hrvatskoj.

 

Video

Iz kategorije: Vijesti