Sidebar Menu

Datum objave: 31. Siječanj 2023

POSVEĆENI ŽIVOT / Danas je teže živjeti kao posvećena osoba jer kultura prolaznosti proizvodi nestalnu vjernost zbog koje je vječni zavjet slab, a za napuštanje posvećenog života svaki je razlog valjan.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danas je teže živjeti kao posvećena osoba jer kultura prolaznosti proizvodi nestalnu vjernost zbog koje je zavjet zauvijek slab, a za napuštanje posvećenog života svaki je razlog valjan. Zbog toga Crkva već neko vrijeme preispituje koji stav zauzeti prema tomu i tražilo od posvećenog života da prepozna, razazna i prati situacije u kojima se nalaze oni koji imaju poteškoće, rečeno je na skupo u povodu Dana posvećenog života Šibenske biskupije u kojoj djeluje pedesetak redovnica i jednako toliko redovnika. Povjerenik za pastoral braka i obitelji fra Željko Klarić redovnicama i redovnicima predstavio je dokument Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“. koji donosi analizu postojećega stanja i određenih poteškoća koje se nalaze u življenju posvećenih osoba i pojedinih ustanova te poziva da posvećene osobe ne obuzme pesimizam i upućuje ih na put obraćenja i čišćenja te otkrivanja vlastitog duhovnog temelja i osobnog identiteta.

Foto: Ivo Kronja/Šibeska biskupija

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.