Datum objave: 31. Siječanj 2023

IMAJU SE ČIME POHVALITI / Šibenik je među najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik se nalazi među 10 gradova u Hrvatskoj koji imaju najveći udio povučenih EU sredstava u odnosu na ukupno povučena sredstva svih gradova iz europskih fondova u 2021. godini, pohvalio se an svom Facebook profilu Petar Mišura, pročelnik Upravnog ureda za gospodarstvo i EU fondove Grada Šibenika. Riječ je o Osijeko, Slavonskom Brodu, Rijeci, Zadar, Vukovaru, Našicama, Šibeniku, Vinkovcima, Bjelovaru i Benkovacu.

 

Zanimljivo da među deset gradova samo Šibenik i Bjelovar nisu imali dodatni izvor poput ITU mehanizma, Intervencijskog plana ili projekta Slavonija niti su bili potpomognuto područje.Neki su imali i dva od tri dodatna izvora. S tim je rezultat značajniji”, napisao je Mišura.

Poznato je da se Šibenik već dugo ističe kao primjer dobre prakse u Hrvatskojkada je riječ o iskorištavanju EU novca. Na taj način obnovljene su sve tvrđave, izgrađene je sustav za pročišćavanje i odvodnju, izgrađen Trokut, moderniziran gradski i prigradski autobusni prijevoz i izgrađena podzemna garaža na Poljani,a provedeno je i niz manjih projekata. 

Iz kategorije: Vijesti