Sidebar Menu

Datum objave: 09. Veljača 2023

KULTURNO VIJEĆE GRADA ŠIBENIKA / Gradonačelnik Željko Burić primio članice novog saziva Kulturnog vijeća Grada Šibenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Članice novog saziva Kulturnog vijeća Grada Šibenika Angelu Bujas, Lanu Čala Martinović, Ružu Raguž, Ines Nimac te Moranu Periša, predsjednicu Vijeća, primio je danas gradonačelnik Željko Burić, a primanju se pridružila i Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika. Čestitavši im na imenovanju u to savjetodavno tijelo, Burić je podsjetio na važnost suradnje svih dionika na očuvanju kulturnih vrijednosti i razvoju šibenske kulture:
-Kultura i kulturna baština je, možda više nego igdje, upravo u Šibeniku profilirala vizuru grada, bila poluga njegovog oživljavanja i snažnog rasta, urbane ekonomije i brendiranja kroz različita ostvarenja kreativnog rada. Valorizirajući pomno i smišljeno ostavštinu velikih i značajnih ljudi koji su rođeni u Šibeniku, baš kao i svoje kulturno povijesno nasljeđe počevši od UNESCO-vih spomenika, obnavljajući gradske utvrde i osmišljavajući najbolje načine zaštite gradske jezgre i povijesnih građevina te vodeći brigu da sve to prati široki spektar kulturnih programa i sadržaja prepoznatljivih i izvan nacionalnih okvira, iskoristili smo priliku promijeniti dotadašnju percepciju grada i Šibenik vratili pod svjetla reflektora kao inovativan i kulturno živ europski grad. Njegovom novom putu u stvaranju jedinstvene priče su pridonijele i osobe poput vas – rekao je Burić u svom obraćanju zaželjevši članicama Kulturnog vijeća Grada Šibenika mnogo uspjeha u radu, na dobrobit svih onih koji djeluju u kulturi, ali i na korist cijele zajednice.

Predsjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika Morana Periša, u ime svojih kolegica, zahvalila je na imenovanju podsjetivši pri tomu da je u gradu koji kulturu živi intenzivno i u toliko različitih varijacija, velika čast, ali i odgovornost o njoj promišljati i usmjeravati ju iz ovoga kuta:
-Zahvaljujući predanosti članova prošloga saziva Kulturnoga vijeća, imamo izvrsne temelje za kvalitetan rad i daljnja poboljšanja. Pandemijske su nas godine prisilile da redefiniramo dosadašnja poimanja, planove i strategije i smatram da je izvrstan trenutak da osvježenoga pogleda nastavimo dalje – kazala je predsjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.