Datum objave: 15. Veljača 2023

ŽELJKO BURIĆ: Naši vijećnici neće doći ni na sutrašnji nastavak sjednice Županijske skupštine koja ne fukcionira, očekujemo ostavke župana Jelića i načelnika Općine Murter Turčinova

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijećnici HDZ -a neće doći ni na sutrašnji nastavak sjednice Županijske skupštine jer ostaju pri svom stavu da vladajuća koalicija mora osigurati kvorum. Ne  žele biti rezervni igrači niti jedne opcije, kako su priopćili na današnjoj konferenciji za novinare. Nazočni su bili Željko Burić, predsjednik ŽO HDZ -a, vijećnica Sanja Jakelić, potpredsjednica i Paško Dželalija, tajnik tog županijskog odbora.

Željko Burić se osvrnuo i na uhićenje Tonija Turčinova i poduzetnika Tomislava Pešića jer su obojica bili na izbornoj listi dr.sc. Marka Jelića za Županijsku skupštinu.
„Ne želim niti smijem komentirati istragu, ali  s obzirom na to da su oni bili na listi koja je dio vladajuće koalicije u Županijskoj skupštini koja zbog međusobnih odnosa i optužbi ne funkcionira. Posebno ističem da se to događa u trenutku kada se otvaraju novi izvori Europskog novca i ada bi se trebali truditi izvući ga što više za projekte u Županiji. Umjesto toga oni se bave sami sobom”, kazao je Burić i dodao da bi župan Jelić morao dati ostavu da postoji, kako je kazao,  minimum političke odgovornosti prema građanima koji su ga izabrali. Burić smatra da bi ostavku morao dati u načelnik Općine Murter – Kornati Toni Turčinov. 
„Ta najnovija uhićenja pokazuju da se nepodopštine ne smiju vezivati ni za jednu političku opciju jer su one dio osobne i karakterne odgovornosti onih koji su na funkcijama, odgovornosti prema građanima koji očekujukonkretne rezultate", ustvrdio je Burić.
Ponovio je da HDZ u Županijskoj skupštini ni s kim ne pregovara te da će i dalje ostati oporba čiji vijećnici neće ni za koga dizati ruke nego samo za one odluke, ma tko ih predlagao, ako donose boljitak građanima. 
Iz kategorije: Vijesti