Datum objave: 16. Veljača 2023

ŽUPAN JELIĆ:Petrina surađuje s HDZ -om,kao što su dvadeset godina kolaborirali kao dobar i loš policajac,a meta sam im ja

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninski župan dr.sc. Marko Jelić porazgovarao je s novinarima za prekida jutrošnje sjednice Županijske skupštine koji je izazvao Stipe Petrin, predsjednik Skupštine. Kazao je kako je očito da se Petrina uvijek na nešto fokusira pokušavajući difamirati njega te da u tom surađuje s HDZ -om.

Na pitanje koji je smisao te suradnje odgovorio je:”Očito sam to ja. Oni su proteklih dvadeset godina jako dobro kohabitirali igrajući se dobrog i lošeg policajca”.
 O današnjim zbivanjima na sjednici je kazao:
 „Poslovnik je jasan. Morate utvrditi postoji li kvorum prije nego što se nešto da na glasovanje što Stipe Petrina nije želio. Pa to zna danas i netko u nekom folklornom društvu da se ne uvrijede što sam ih uzeo kao primjer. Ovdje se htjelo da se pošto poto glasa jer ako nešto izglasate bez kvoruma onda tu točku ne možete narednih šest mjeseci staviti na dnevni red i to očito nekom odgovara. To je interes HDZ što se vidi i po njihovim priopćenjima posljednjih dana. Očito NL Stipe Petrine ima nekakav dogovor s HDZ -om, a tu su i bivši suverenisti.
Što se tiče prijedloga statuta kninske bolnice tu je, ističe, sve jasno.
"To je standardna procedura. Upravno vijeće bolnice predlaže Skupštini, na nama je da vidimo je li sve zakonito. To što Petrina tvrdi su insinuacije i podmetanja. Proziva ljude koji rade svoj posao na korist svih nas. To je ispod svake razine. Takvo rasipanje s kvalitetnim ljudima postaje mučno. Ovdje se pokušavaju zaštiti nekolicine ljudi u bolnici koje je HDZ postavio na te funkcije i koji su došli na određena mjesta i bez ikakve potrebe dobili su veći koeficijent”, objasnio je Jelić.
Na pitanje zaslužuju li građani Šibensko - kninske županije to što se na sjednicama skupštine događa odgovorio je kako je njegova zadaća i zadaća njegove administracije da provedu sve što Skupština odluči i da oni to rade. „Ključne točke za funkcioniranje Županije prolaze, ali uvijek uz nekakav teatar. Ne znam zašto je to tako. Valjda netko ima potrebu da bude vidljiv, a ne zna kako to drukčije napraviti. Iznijet ću primjer SDP – koji nam je došao s konkretnim primjerom u vezi s pomorskim dobrom i mi smo to odmah prihvatili i stavili u proceduru. Tako se to radi. Tako bi trebala funkcionirati i oporba, ali ovi kada im se nešto ne sviđa ruše kvorum. To je ucjena i ništa drugo", kazao je Jelić izražavajući žaljenje što se u Županiji koja, kako je kazao, ima sve predispozicije, dobar prostor kao i brojne institucije za normalan razvoj vrijeme se troši na politikantstvo i besmislene stvari samo kako bi netko bio vidljiv.
 „Nama se zbog svega toga može dogoditi zadarski slučaj, da nam sve stane, a imamo niz dobrih projekata koji se dovršavaju. Činjenica je da radimo puno”, kazao je u odgovoru na pitanje ima li tzv. programska suradnja s ljudima koji se tako ponašaju smisla.
 Upitan o tome kako njegovi oponenti tvrde da ga uopće ne zanima situacija u Županiji i da ništa ne želi mijenjati jer je usmjeren na svoj mogući odlazak u Sabor istaknuo je: „ Meni je logično da protivnici idu na osobnu razinu i tako vas napadaju. S druge strane, svi u Šibeniku ili Kninu koji me znaju vide da sam ovdje po cijele dane. Niti vidim svoju obitelj niti prijatelje. Sinoć sam nakon dugo vremena prvi put u Kninu izašao vani. Potopno sam usredotočen na svoju funkciju župana. Moje ambicije su moje ambicije, ali budite sigurni da zbog toga neće patiti ni Županija ni građani koji su me izabrali i da neću odustati od obećanja koje sam im dao”.
Iz kategorije: Vijesti