Datum objave: 20. Veljača 2023

Hrvoje Zekanović; Netko vodi specijalni rat protiv interesa Hrvatske i Šibenika. „Batižele” su najveći investicijski projekt u povijesti Hrvatske nakon Pelješkog mosta.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prilog Nove TV o navodno štetnim kemijskim tvarima na području bivšeg TEF -a i u moru uz plažu Banj dio je specijalne operacije koja se poduzima upravo uoči objave međunarodnog natječaja kojim se traži investitor na tom području, ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare saborski zastupnik Hrvoje Zekanović. Jamči da je more na tom području čisto i bezopasno za kupače i uzgajivače školjaka. Kazao je kako nastupa kao političar i kao lobist projekta "Batižele":
-To je najveći investicijski projekt u povijesti Hrvatske koji će biti težak i do milijardu eura. Po mojim sumnjama netko sada vodi specijalni rat ili iz političkih razloga jer takvima državni interesi i interesi Šibenika nište ne znače ili pak kako bi se domogli tog vrijednog zemljišta na sumnjiv način i rušili mu cijenu. Novinari su u ovom slučaju samo progutali udicu”, kazao je
Zekanović i napomenuo je da su sve studije koje su do sada izrađene potvrdile da tamo nema nikakvih po zdravlje opasnih tvari.
-Podatci koji su izneseni u sinoćnjem TV prilogu su stari pet godina i svi za njih znaju, a ne znam zašto su ih dotični znanstvenici interpretirali kako su ih interpretirali i stvorili paniku. Možda je i njih netko iskoristio,
kaže Zekanović.
Po njegovim riječima, ni tvrtka Batižele ni Grad Šibenik nisu naručili nikakva nova ispitivanja na području TEF -a. Njih će obaviti Europska banka kako bi imala bolje pozicije u pregovorima s potencijalnim investitorima.

Iz kategorije: Vijesti