Datum objave: 23. Veljača 2023

UTRKA KARIĆA / Šibeska ekipa sudjeluje na utrci karića "Karotrc 2023" u sklopu Dana mimoza u Herceg Novom

Diana Ferić
Diana Ferić

Utrke karića u Šibeniku i u Rijeci inspirirali su organizatore Dana mimoza u Herceg Novom da i oni organiziraju takvu utrku. Ove godine održat će 12. ožujka, a na njoj će sudjelovati i tročlana ekipa iz Šibenika u sastavu Darko Relja Ritmo, Đorđe Katalinić i Florijan Žižić. Upravo su im Šibenčani na čelu s Darkom Reljom Ritmom dali dodatni podstrek i ideju da takvu utrku organiziraju.

Naša inicijativa krenula je od momenta kada smo na Riječkom karnevalu, u stvari u Opatiji čuli da se nešto slično održava, pa nam je došla ideja da mi to napravimo na nešto drugačiji način. Ideju i dodatan podstrek „Maškare“ su dobile od tima iz Šibenika, koji u tom hrvatskom gradu organizuje svjetsko prvenstvo u trci karića., ispričao je Ivan Peulić iz NVO „Maškare“.

Lani je na toj nastpila četveročlana ekipa iz Šibenika, a Darko Relja Ritmo je nagrađen kao najstariji natjecatelj.

Najbolja ocjena i najveće zadovoljstvo je kad vidite osmjeh ljudima na licu. Prošao sam cijeli Herceg Novi, svi se smiju, nijednog čovjeka nisam vidio tužnog, svi su zadovoljni i srećni, a to je suština, cilj cijele ove priče“, poručio je Relja.

 Svjetsko prvenstvo u utrci karića „Velika nagrada Šibenika“ organizira se u Šibeniku od 2016. godine na poticaj udruge „Disco gimnazija”.

Iz kategorije: Vijesti