Datum objave: 27. Veljača 2023

DALMACIJA I DALJE ODSJEČENA / Majka s dvoje djece koje je sinoć zapela na cesti kod Macole opisala kaotičnu situaciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Kaos zbog vremenskih neprilika vlada na svim prometnicama od unutrašnjosti prema Dalmaciji koja je i dalje prometno odsječena. Od jučer nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

"Zbog vremenskih prilika i stanja u prometu u Gračacu je aktiviran Stožer civilne zaštite, a na teren su upućeni jedan djelatnik iz Službe civilne zaštite Zadar s načelnicom Stožera civilne zaštite Grada Obrovca. Izuzetno je otežano prometovanje od obale prema unutrašnjosti - zatvorene su A1 (sv. Rok) i D27 (Obrovac), a zbog prometne nesreće između Kistanja i Knina otežano se prometuje prema Kninu (spoj na cestu D1)", javila je civilna zaštita, piše Index.hr. Brojni Dalmatinci ostali su zatrpani u snijegu. Mnogi su prespavali u prihvatnim centrima u  Gospiću i Gračacu.

Dalmaciji Danas se jučer javila čitateljica koja je kod odmorišta Zir (Macola) zapela u svom automobilu. 

"Od 17 sati i 30 minuta smo u Macoli. Benzinska postaja je puna, nitko više ne može ući, a ni izaći s benzinske.

Nema mjesta nigdje, ni na parkingu ni na cestama. Vidjeli smo i nekoliko ralica, čistile su u smjeru Zagreba, no u smjeru mora još niti jednu ralicu nismo vidjeli. Neki ljudi su tu sedam sati, još nismo vidjeli ralicu koja čisti u smjeru Splita. Svi smo zapeli, ima i navijača... Sve je puno, ne možemo ni sobu unajmiti, kafić je pun. Znači, ovo je katastrofa, kolaps. Ne znam što da napravim, dobit ću slom živaca", žalila se Dalmaciji Danas čitateljica iz Splita.

 

Kako je kazala, jako je zabrinuta jer joj je u automobilu dvoje male djece od jedne i dvije godine.

Iz kategorije: Vijesti