Datum objave: 02. Ožujak 2023

Crveni križ Vodice uvodi besplatan prijevoz starijih osoba na području Grada Vodica do liječnička, ljekarne, banke, pošte, knjižnice...

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zahvaljujući svom programu „Vozimo se!“ kojeg je podržalo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Crveni križ Vodice uvodi besplatan prijevoz starijih osoba na području Grada Vodica do liječnička, ljekarne, banke, pošte, knjižnice... Vodički Crveni križ dobio je za taj projekt bespovratnih 34 000 eura.
Besplatni prijevoz bit će dostupan svim starijim osobama iz naselja na području Grada Vodica s ciljem da im se olakša život te, uz ostalo, omogući uključivanje u društvene i kulturne koje nisu dostupne posebno starijim osobama iz mjesta udaljenijih od gradskih institucija. Program se provodi u partnerstvu sa Gradom Vodice uz podršku svih mjesnih odbora Grada Vodica koji su prepoznali vrijednost programa.

Organiziranje usluga za starije osobe u lokalnoj sredini jača svijest zajednice o odgovornosti za sve građane koji žive na njenom području. Zajedničkim djelovanjem moguće je stvoriti uvjete za dostojanstvo, kvalitetno, sigurno i aktivno življenje, prilagođeno potrebama i sposobnostima svake pojedine starije osobe.

 

Iz kategorije: Vijesti