Datum objave: 03. Ožujak 2023

IZABRANA 7. ŠIBENSKA GRANDECA / Nova Šibenska grandeca bit će proglašena u ponedjeljak, 6. ožujka

Diana Ferić
Diana Ferić

Nova, sedma “Šibenka grandeca” bit će proglašena u ponedjeljak, 6. ožujka na svečanosti koja će biti održana u Inkubatoru za nove tehnologije Trokut u Mandalini s početkom u 18 sati. Povjerenstvo u sastavu Dino Karađole, Karmen Herceg, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Ksenija Bilan, Karmen Jelčić i Diana Ferić izabralo je novu “Šibensku grandecu među pet kandidatkinja – Ane Šimić, Dubravke Đurđević, Zlatke Rodin, Antonije Viljac i Nine Živković.

“ Ove godine nismo imali puno kandidatkinja, ali sve žene koje su ušle u uži izbor bez ikakvog problema mogu ponijeti titulu “Šibenske grandece”. Povjerenstvo zaista nije imalo lagan zadatak, a na kraju su presudile samo nijanse. Smisao ovog projekta zapravo nije samo izbor nego u prvom redu predstavljanje javnosti Šibenčanki koje na razne načine rade za opće dobro i unaprjeđuju život u lokalnoj zajednici, koje to ne rade iz osobnog interesa i koristi nego čisto altruistički”, kaže Diana Ferić, predsjednica Udruge “Volim Šibenik” koja organizira izbor “Šibenske grandece”, žene koja svojim nesebičnim radom u različitim djelatnostima pridonosi podizanju kvalitete života, bilo lokalne zajednice u cjelini ili nekih skupina kojima je potrebna pomoć ili potpora.
Statuu koju će uz priznaje dobiti nova “Šibenska grandeca” izradila je I ove godine malada šibenska kiparica Manuela Pauk.
Svečanost izbora nove “Šibenke grandece” moći ćete pratiti putem live streaminga na portalima Šibenski portal i Šibenik News koji su medijski pokrovitelji ovog projekta.

Titulu “Šibenska grandeca” do sada su ponijele: Danči Mihovilčević, Irena Bralić, Ana Paić, Marijana Rajić, Snježana Klarić i Vanja Bošnjak.

Iz kategorije: Vijesti