Datum objave: 23. Ožujak 2023

KRATKI LANCI / Konferencija o povezivanju lokalnih proizvođala i zadrugarstvu u Trokutu bila je popunjena do posljednjeg mjesta

Diana Ferić
Diana Ferić

Pun pogodak bila je konferencija „Lanci održivosti” koja je održana jučer u Trokutu, u organizaciji FLAG-a Lanterna, FLAG-a Galeb, LAG -a More 249. Dvorana je  bila je popunjena do zadnjeg mjesta što svjedoči o tome koliko je ta tema  važna za Šibensko – kninsku županiju i budućnost zadruga i sudionika lanaca opskrbe.

Panelisti su bili  Šime Kosor iz RZ OMEGA 3, Ante Skelin FLAGA Lanterna, Fabijan Peronja WWF, Goran Jeras ZEF, Rudolf Štefan PELEGRINI, Sergej Lugović VESELA MOTIKA, Dražen Šimleša ZMAG, Ana Šikić OPG Piškera i Mladen Sarajlić iz Capra Domenice i OPG -a Jure, a sudionike je pozdravila i Dijana Mudrinić, direktorica Inkubatora za nove tehnologije Trokut koja je izrazila zadovoljstvo što su pružili potporu održavanuu te konferencije.
Razgovarali su o kratki lancima opskrbe,benefitima udruživanja poljoprivrednika i ribara u zadruge, povezivanju malih proizvođača i ribara s ugostiteljskim objektima, promicanju strategije “od polja do stola, od mora do stola te važnosti kreiranja kratkih lanaca opskrbe za održivu, plavu; ekonomiju, ali i za turizam.
 
Zaključeno je da u Šibensko – kninskoj županiji postoje etablirani proizvođači, kvalitetni lokalni proizvodi i tržište za njih te da je nužno njihovo povezivanje  i   poticanje zadrugarstva.
Sudionici te konferencije imali su priliku i kušati proizvode lokalnih proizvođača Izlagači su bili: vinari: Rak, Testament, Baraka, sirari: Stone, Malo Blago, pršutar: Reljanović, Drniški Pršut, ostalo: OPG Buntić: maslinovo Ulje, OPG Bulat: med, ugostitelji: Pelegrini, Pakai, kokteli s okusima mora: Udruga-Barmena Beli. Nastupile su Šibenske violice koje djeluju u sklopu udruge Šibenske promenade .
FOTO: Facebook
 
Iz kategorije: Vijesti