Datum objave: 30. Ožujak 2023

ŠIBENSKA BOLNICA DOBIVA NOVI CT / Zbog kvalitetnije rezolucije, kvalitete slike i višeslojnog prikaza poboljšat će ishode liječenja malignih oboljenja

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministarstva zdravstva dali je suglasnost Općoj bolnici Šibensko - kninske županije za nabavu  novog uređaja kompjuterizirane tomografije (CT) za odjel radiologije, pa je pokrenut postupak javne nabave. Taj je Cijena tog uređaja je 550.000 € + PDV,a novac je osigurano iz proračunskih sredstava Ministarstva zdravstva. Trebao bi biti isporučen ove jeseni. jesen. 

„Nabavom novog 128 slojnog niskodozažnog CT uređaja Opća bolnica Šibensko- kninske županije će omogućiti suvremenu dijagnostiku prvenstveno malignih oboljenja kao vodećeg javnozdravstvenog problema. Niskodozažni CT uređaj će moći izvoditi  probir za karcinom pluća i ostala maligna oboljenja, a uz to će novotvorine biti ranije dijagnosticirane zbog kvalitetnije rezolucije, kvalitete slike i višeslojnog prikaza što će značajno poboljšati ishode liječenja malignih oboljenja kod pacijenata. S obzirom na to da ćemo postojeći 16-slojni CT uređaj iz 2015. godine zadržati u sklopu hitne dijagnostike prvenstveno politraumatiziranih pacijenata, oba CT uređaja će značajno utjecati na smanjenje listi čekanja, ali će se i ubrzati dinamika procesa rada”, kažu u šibenskoj bolnici.
Novim višeslojnim CT uređajem unaprijedit će se angiografske pretrage koje zahtijevaju bolju rezoluciju i kvalitetu slike, a pritom će se uvesti i nove dijagnostičke pretrage poput CT koronarografije koje u ovom trenutku Opća bolnica Šibensko-kninske županije ne može izvoditi.
Godišnje se u Općoj bolnici Šibensko - kninske županije napravi oko 13 000 CT pretraga, a broj pretraga iz godine u godinu raste. 
 
„Unapređenjem opreme u Općoj bolnici Šibensko - kninske županije nastavljamo siguran put povećanju kvalitete ishoda liječenja, ali i zadovoljstva djelatnika zbog rada na suvremenim medicinskim uređajima i uvođenja novih dijagnostičkih pretraga”, poručuje vodstvo te bolnice.
Iz kategorije: Vijesti