Datum objave: 03. Travanj 2023

ŠIBENČANI PREPONOSNI: Šibenski student na zagrebačkom PMF -u Petar Vrvilo pobijedio u kvizu svih pet lovaca

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani na društvenim mrežama od sinoć  čestitaju svom mladom sugrađaninu Petru Vrvilu, studentu kemije na zagrebačkom PMF -u koji je u drugom izdanju novoga HRT-ovog kviza pobijedio svih pet lovaca osvojivši 20.000 eura! Dobio je i veliku medijsku pozornost. U sinoćnjoj emisiji nije bio usamljen u pobjedi nad supertimom - Pavao Crnkoiz Sunje kraj Siska u brzopoteznoj je igri protiv četvero lovaca osvojio 15.000 eura. Za preostalo dvoje natjecatelja protivničke snage bile su prejake.

Petar Vrvilo, student četvrte godine kemije na zagrebačkom PMF-u, koji se susreo s Krešimirom Sučevićem MeđeralomMoranom Zibarnatjecanjem u popularnoj Potjeri, u prvom je krugu osigurao iznos od 1000 eura. U njemu voditelj Joško Lokaspostavlja najviše pet pitanja s višestrukim izborom, a svaki točan odgovor donosi 500 eura. Petar je ponudio netočan odgovor na treće pitanje rekavši kako ljudska ključna kost najviše nalikuje na slovo K, umjesto na slovo S. 

Potom je slijedio drugi krug, uzbudljiva brzopotezna igra protiv lovaca. Vrijeme s kojim raspolaže natjecatelj iznosi 60 sekundi, identično maksimalnom vremenu kojim bi mogli raspolagati i lovci. Ljubitelj pub kvizova koji se u posljednje vrijeme, kako kaže, malo i politički aktivirao ušavši u jednu stranku, potom je dobio ponude lovaca u novčanom iznosu i sekundama koje traže za svoju igru. Od četiri mogućnosti - borbe s dva, tri, četiri ili petero lovaca Petar je odabrao najtežu – borbu s "petorkom" za iznos od 20.000 eura i 58 sekundi koje je supertim zatražio.

Kotiga: "Naklon do poda!"


Petar je jednostavno briljirao! Naime, nakon točna odgovora da naziv "peta kolona" potječe iz Španjolskoga građanskog rata preostala mu je sekunda vremena, dok su posljednje dvije lovcima bile nedovoljne za čuti pitanje odnosno ponuditi odgovor.

- O ovome će se pričati!, bio je oduševljen Lokas, a nisu izostale ni čestitke protivničkoga tima. Krešo je ustvrdio kako je Petar pokazao jednu rijetkost – da je političar s kičmom!

 

- Ja sam bez riječi što se rijetko u stvari dešava u našim kvizovima, istaknuo je Dean Kotiga te dodao: - Apsolutno svaka čast! Naklon do poda... Mladost, drčnost, samouvjerenost, brzina reagiranja, znanje, hrabrost - super!  S 20.000 eura, mladiću koji je na početku emisije rekao kako voli putovanja i otkrivanje novih kultura, te da će mu iduća zemlja koju će posjetiti u nekom trenutku biti Turska, prst na karti svijeta, s obzirom na osvojen iznos, bit će ipak usmjeren na - Indiju.

- Petre, želim vam sretan put! Zaslužili ste!, zaključio je Joško.

 

Iz kategorije: Vijesti