Datum objave: 06. Travanj 2023

UTAKMICA HNK ŠIBENIK - DINAMO / Policija spriječila da navijači Dinama na stadion unesu pirotehnička sredstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon sinoćnje utakmice između Šibenika i Dinama u kojoj su Šibenčani pobijedili 2 : 1 u prostorije Policijske uprave šibensko – kninske dovedeno je ukupno osam osoba od čega su dvije privedene na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, priopćila je jutros policija.

Prije i za vrijeme odigravanja kup utakmice između HNK „Šibenik“ i GNK „Dinamo“ iz Zagreba 5. travnja u 17,30 sati, policijski službenici su preventivnim postupanjem prema navijačima izvan zone stadiona i na ulasku u stadion postupali u nekoliko navrata Četiri navijača su zatečena pod utjecajem alkohola, jedan navijač je zatečen pod utjecajem alkohola i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, jedan navijač je zatečen pod utjecajem alkohola i kod njega je pronađeno 0,7 grama droge kokain, a jedan navijač je zatečen pod utjecajem alkohola, nije htio dati osobnu iskaznicu na uvid te je vrijeđao policijske službenike.

Sve osobe zatečene u prekršaju dovedene su u prostorije policije, nad njima je provedena prekršajna obrada zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Svi dovedeni su po završetku nogometne utakmice pušteni osim navijača koji je vrijeđao policijske službenike koji je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku”, kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Prije početka odigravanja kup utakmice policijski službenici su pronašli torbu s pirotehničkim sredstvima koje su navijači gostujućeg kluba htjeli unijeti u prostor za gostujuće navijače na istočnoj tribini, a pregledom je utvrđeno kako se radi o 9 improviziranih dimnih bombi i 9 topovskih udara.

Također, jedan navijač u terminu odigravanja prvenstvene nogometne utakmice HNK Šibenik-HNK Hajduk od 1. travnja i kup utakmice HNK Šibenik-GNK Dinamo od 5. travnja nije postupao prema ranije mu izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane prisustvovanja na sportskim natjecanjima. Obvezno se morao prije utakmice javiti u policijsku postaju te je uhićen i uz Optužni prijedlog biti će priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Na utakmici je bilo prisutno ukupno 2260 navijača, među njima 168 navijača gostujućeg kluba.

Iz kategorije: Vijesti