Datum objave: 11. Travanj 2023

40. GODINA FUNCUTA / Proslava 40. rođendana Funcuta pamtit će kao najveći vatreni spektakl u povijesti Šibenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Proslava 40. rođendana Funcuta upriličena 10. travnja 2023. godine pamtit će kao najveći vatreni spektakl u povijesti Šibenika. Točno u 20 sati i 30 minuta Funcuti su doslovno „zapalii” Šibenik. Bakljama, vatrometom i raketama bio je obasjan cijeli grad. Šibenik je bio obavijen plamenom i narančastim dimnom, a u znaku Fucuta gorjelo je sve od Mandaline do Crnice i Šubićevca. Bakljadom i vatrometom Funcuti su izrazili svoju ljubav prema Šibeniku i odanost svom gradu za kojega se bore na sportskim terenima bodreći njegove ekipe i sportaše, a za njega su se borili mi u Domovinskom ratu kao hrvatski branitelji.

Tijekom sinoćnje bakljade i vatrometa kojom su šibenski Funcuti proslavili svoj 40. rođendan izbilo je čak šest požara. Dakle, šibenski vatrogasci imali su puno posla, no sve požare su ugasili vrlo brzo iza ponoći. Najteže je bilo u uvali Dumboka, gdje su izbila dva požara koja su zahvatila oko 6000 kvadrata površine. Gorjelo je i na Jamnjaku, Šubićevcu te Martinskoj i uvali Dumboka , a u Dragi došlo je i do požara na jednom osobnom automobilu.
-U slučaju bilo kakve moguće nastale materijalne štete, svi oštećeni mogu nas kontaktirati porukom na službenu stranicu. Sva možebitna šteta bit će podmirena- napisali su Funcuti na svojoj službenoj Facebook stranici.

 Foto: Facebook i Valerio Baranović 

Iz kategorije: Vijesti