Datum objave: 11. Travanj 2023

FUNCUTI / Kada su Stipe Šuvar i CK Saveza komunista Jugoslavije uvrijedili Šibenik, Funcuti su im poslali paket WC papira s porukom: Kada potrošite, javite nam.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon što su se Stipe Šuvar i Centralni komitet Saveza komunista Jugsoalvije 1998. godine obrušili na Šibenik ne mogavši mu oprostiti 1983. godinu i utakmicu „Šibenka” – „Bosna”, Funcuti su ponovno stali u obranu svog grada i njegovog dostojanstva.
Stipe Šuvar je tada na sjednici CK SKJ kazao da iza šibenskog sporta stoji krčmarski kapital. Pri tomu je mislio na šibenske ugostitelje koji su podržavali šibenski sport i sportske klubove Šimu Šupu, Branka Tudića, Antu Šupuka i Eugena Mimu Kovača.
Šuvaru i Savezu komunista odgovorio je Klub navijača „Šibenke” tako što im je poslao paket WC papira. U popratnom pismu predsjednik Kluba navijača „Šibenke” napisao je:
-Kad potrošite, javite nam.Kako ste krenuli ovo što vam šaljemo neće vam dugo trajati.

Nekoliko godina kasnije Stipe Šuvar je tijekom službenog posjeta Šibeniku došao na ručak kod Šime Šupe u „Uzoritu” gdje se poveo razgovor i o slučaju krčmarskog kapitala i WC papira koji je dobio „na dar” iz Šibenika. Šuvar je tada Šupi kaoaz da mu je zahvalan na tom WC papiru zato što je njegova gesta bila dokaz postojanja demokracije u Jugoslaviji!

Iz kategorije: Vijesti