Datum objave: 11. Travanj 2023

Šibenska policija otkrila je i uhitila Šibenčanina koji je 2009. godine postavilo eksploziv pod automobil šibenskog zaštitara s namjerom da ga ubije.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijski službenici PU šibensko-kninske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom osumnjičenim za ubojstvo u pokušaju i teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti općeopasnom radnjom ili sredstvom. Policija je utvrdila da je osumnjičeni u noći s 20. na 21. srpnja 2009. godine u Šibeniku, s namjerom ubojstva tada 34-godišnjaka, na podvozje njegovog osobnog automobila postavio eksplozivnu napravu podešenu da se aktivira uslijed trešnje vozila prilikom vožnje i na taj način usmrti oštećenog. Prilikom eksplozije koja se dogodila 21. srpnja u jutarnjim satima u Šibeniku, usred vožnje na šibenskoj rivi, došlo je do oštećenja automobila na podvozju koje je amortiziralo udarni val i spasilo život oštećenom, ali su od dijelova eksplozivne naprave ozlijeđene tri osobe od kojih je jedna zadobila teške tjelesne ozljede, a dvoje austrijskih državljana lakše tjelesne ozljede te su oštećeni jedan osobni automobil i dva motocikla, kao i fasada i stakla na okolnim objektima. Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Županijskom državom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Riječ je o slučaju koji se dogodio 21. srpnja 2009. godine kada se uslijed eksplozije podmetnute rućne bombe M75 na šibenskoj rivi zapalio automobil Alfa Romeo, u vlasništvu zaštitara Đanija Ercega. U ekspolzji je lakše je ozlijeđeno dvoje austrijskih nautičara s broda koji je bio privezan na rivi te jedan hrvatski državljanin, djelatnik Čistoće, koji je sjedio na terasi obližnjeg kafića. U eksploziji je oštećeno pročelje zgrade Šibensko-kninske županije kao i automobil u vlasništvu tajnika Skupštine Šibensko-kninske županije Dane Maretića te motocikl glasnogovornika Ureda župana Novice Ljubičića.

 

Iz kategorije: Vijesti