Sidebar Menu

Datum objave: 18. Travanj 2023

NEKI SE MORAJU ZABRINUTI / Porezna uprava je pročešljala kupovinu nekretnina u 2021., a 529 osoba mora dokazati odakle im novac za to

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska je država pretprošle godine naplatila 10,4 milijuna kuna, odnosno 1,38 milijuna eura, dodatnog poreza od šezdesetak građana čija je novostečena imovina bila znatno iznad legalne zarade. 

Te je godine 35 tisuća građana kupilo ili naslijedilo imovinu vredniju od 50 tisuća eura a ukupna vrijednost stečenih nekretnina bila je veća od četiri milijarde eura, a 529 osoba mora dokazati odakle im novac za stanove donosi Večernji list.

Odgovor je to ministra financija Marka Primorca na zastupničko pitanje zastupnika Željka Pavića kojega je zanimalo kako je porezna uprava 2021. godine češljala je li stečena imovina u skladu s prihodima i zaradom novih vlasnika. Inače je te godine u Hrvatskoj prodano oko 29 tisuća stanova i apartmana, 17 tisuća kuća i oko 24 tisuće građevinskih parcela, ali kako se vidi u odgovoru, samo je 35 tisuća tih nekretnina imalo pojedinačnu vrijednost veću od 50 tisuća eura.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.