Datum objave: 20. Travanj 2023

PROMJENA NAKON 16 GODINA / Menadžer i dipl. ing. elektortehnike Josip Ninić novi je predsjednik Kluba Šibenčana u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

 Josip Ninić, diplomirani inženjer elektrotehnike, predsjednik Uprave Končar električna vozila novi je predsjednik Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu. Izabran je na Skupštini održanoj sinoć. Nasljeđuje dr. Sc Miljenka Buru koji je tu dužnost obnašao 16 godina.

Vrlo sam zadovoljan što smo uspjeli zadržati kontinuitet, ali i pomladiti vodstvo društva tako da imamo nove, mlade i uspješne ljude koji će u budućnosti moći voditi Društvo. Drago mi je što se Josip prihvatio dužnosti predsjednika jer je on zaista dugo tu. Riječ je o mladom, uspješnom menađeru za kojeg sam siguran da će sačuvati ono što smo do sad postigli i naravno, nastaviti uspješno voditi dalje”, kazao je za Šibenski portal dr.sc. Miljenko Bura.

Bivši predsjednik ističe kako je, u njegovom mandatu bilo različitih kriza od gospodarske krize do pandemije, ali da je iznimno zadovoljan što je Društvo opstalo više od 50 godina.

Prošle godine proslavili smo 50. obljetnicu osnivanja i to je definitivno kontinuitet koji ima mali broj ovakvih zavičajnih društava. Siguran sam da će uz Josipa i novog dopredsjednika Gorana Petkovića, koji je kao uspješni poslovni čovjek s velikim iskustvom, biti nastavljen kontinuitet, i to uz pomoć mladih ljudi koji su se priključili jer nije lako danas naći one koji su spremni volonterski raditi. Očekuje nas i renoviranje prostora, a tu se nadamo pomoći Grada Šibenika koji je njegov suvlasnik. Podržava nas gradonačelnik Željko Burić pa ne sumnjam da će tako i ostati. Pred novim vodstvom svakako je i jačanje uloge studenata koji su se korz ove godine, najprije družili u Zagrebu, a zatim ostali u kontaktu. U svakom slučaju, mislim da je Društvo prava enklava Šibenika u Zagrebu i da ćemo nastaviti pomagati i lobirati za svoj rodni grad”, zaključio je dr. sc. Miljenko Bura.

Iz kategorije: Vijesti