Datum objave: 11. Svibanj 2023

ODBOR ZA PREVENCIJU KRIMINALITETA / Nedostaje socijalnih pedagoga i psihologa u radu s mladima

Diana Ferić
Diana Ferić

Pojedinačni slučajevi vršnjačkog nasilja, ali i ostalih devijantnih ponašanja među mladima, posljednjih godina se na šibenskom području znatno brže detektiraju otkako su uspostavljeni lokalni timovi za međuresornu suradnju, istaknuo je Sandro Santini, načelnik Policijske uprave šibensko – kninske na sjednici Odbora za prevenciju kriminaliteta održana koja je jučer u Uredu gradonačelnika. Na sjednici su, uz gradonačelnika Željka Burića i zamjenika Danijela Miletu, bili predstavnici Policijske uprave šibensko-kninske na čelu s načelnikom Sandrom Santinijem, predstavnici osnovnih i srednjih škola s područja grada Šibenika, Općinskog državnog odvjetništva te Centra za socijalnu skrb u Šibeniku.

Razgovarali su o porastu vršnjačkog nasilja te pripremama za turističku sezonu 2023. godine. Načelnik PU šibensko-kninske Sandro Santini uvodno je iznio podatke o broju slučajeva nasilja među mladima na našem području. Upozorio je na opasnost širenja nasilja i govora mržnje posredstvom društvenih mreža te apelirao na važnost prevencije unutar obitelji, ali i odgojno-obrazovnih institucija od najranije dobi.. Apostrofiran je nedostatak stručnog kadra, posebice socijalnih pedagoga i psihologa u radu s mladima. Zaključeno je kako će Policijska uprava šibensko-kninska u suradnji sa svim lokalnim dionicima nastaviti provoditi preventivne akcije koje za cilj imaju promicanje kulture tolerancije i nenasilja.

Kada je u pitanju nadolazeća turistička sezona, iz policije su izvijestili kako dodatno rade na povećanju sigurnosti budući da se očekuje mogućnost povećanja broja kaznenih djela zbog ulaska Republike Hrvatske u šengenski prostor.

Gradonačelnik Željko Burić zaključno je kazao kako je grad Šibenik i dalje sigurna sredina, što prepoznaju i gosti koji naš grad iz godine u godinu posjećuju u sve većem broju. Također je pohvalio suradnju s Policijskom upravom šibensko-kninskom koja će nastaviti i u budućnosti.

Iz kategorije: Vijesti