Datum objave: 12. Svibanj 2023

OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDJETI / Prilazna cesta prema plaži Rezalište "seli" prema Podsolarskom

Diana Ferić
Diana Ferić

Neuređena, makadamska cesta koja služi kao prilaz s magistrale na plažu Rezalište ovih dana je zatvorena za sav promet, osim, kako piše, za stanare kojih tamo ni nema, a za promet je predviđena zaobilaznica koja ide od početka Podsolarskog i izlazi na tu plažu, također po makadamu.

Na prometnim znakovima na magistrali prekriženo je skretanje za plažu koje je prije nekoliko godina uredile Hrvatske ceste. Budući da je već bilo pokušaja zatvaranja te ceste koja prolazi tik uz urbane vile koje se grade Brodaričani sumnjaju da će to biti trajno rješenje i da će zaobilaznica postati i službeni pristup Rezalištu, a čini se da su u pravu. Ta im varijanta ne odgovara i ne vide razlog za to da cesta uz urbane vile koja se nalazi na zemljištu u vlasništvu Grada Šibenika ne bude u funkciji umjesto da do plaže moraju ići dužim i nepristupačnim potom. Strahuju i da će to dovesti do još pogibljenije situacije na skretanju za usku uličicu koja također vodi do plaže Rezalište i izlazi na magistralu. Ona je i dalje dvosmjerna, a izaći iz nje na magistralu, pogotovo kada krenuo ljetne prometne gužve je ravno ruskom ruletu!

Odgovor koji smo dobili iz gradske uprave vrlo je štur i kratak, ali potvrđuje da se zaista uređuje novi ulaz za plažu Rezalište.

„U sklopu uređenja kompletne cestovne infrastrukture projekta Podsolarsko gradi se nova prometnica i to je razlog trenutnog zatvaranja ceste. Po završetku radova ta će nova prometnica biti puštena u promet te će plaža Rezalište dobiti novi ulaz, odnosno izlaz na državnu cestu.Očekivani rok završetka radova je početak srpnja”, stoji u njihovom odgovoru. Pitali smo ih i zbog čega se izvan funkcija stavlja sadašnja, istina neuređena, prilazna cesta koja prolazi gradskim zemljištem, ali nismo dobili odgovor.

Ostaje sumnja da se ide na ruku investitoru u urbane vile koje su u narodu prozvane „Čovićevim vilama”, iako Vlado Čović koji je krenuo u taj projekt nije investitor već je to tvrtka "Olimp  Engeenering"  iz Vukovara, kojem sigurno nije u interesu da tik uz njih prolaze automobili.

Zanimalo nas je i jesu li Hrvatske ceste odobrile da se na prometnim znakovima prekriži skretanje za plažu Rezalište.
„U tijeku je izvođenje radova na izgradnji infrastrukture stambenog naselja Podsolarsko uz državnu cestu DC8/016 u naselju Brodarica kojeg je investitor Grad Šibenik. Za potrebe izgradnje bilo je neophodno da se postojeća makadamska prometnica prema plaži zatvori za sav promet te je shodno tome izrađen Elaborat privremene regulacije prometa  i dostavljen Hrvatskim cestama, Tehničkoj ispostavi Šibenik na izdavanje suglasnosti za postavljanje privremene regulacije prometa na tom dijelu državne ceste DC 8. U sklopu dostavljenog Elaborata, između ostalog, je definirano i da se prekriži oznaka za plažu na postojećim predraskrsnim tablama za vođenje prometa”, odgovorili su nam.

Očito je da se rokovi završetka radova ne podudaraju u ovim odgovorima a nije teško zaključiti da će, čim krene sezona kupanja tamo na prilazima Rezalištu nastati prometni kaos.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3