Datum objave: 25. Svibanj 2023

MARKO LIVAJA / Zbog pjesme "Freze, traktori i seoski putevi, pi*ke šibenske, pi*ke šibenske, dobit ćete batine" bit će kažnjen, a trebao bi biti trajno udaljen iz sporta.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Marko Livaja, hrvatski reprezentativac, kapetan „Hajduka” zbog „slavljeničke” pjesme "Freze, traktori i seoski putevi, pi*ke šibenske, pi*ke šibenske, dobit ćete batine" bit će kažnjen novčano te zabranom igranja na 3 do 12 utakmica. To su smješne kazne jer jedina je jedina prava kazna za takav „eksces” njegovo trajno udaljavanje ne samo iz nogometa nego i iz hrvatskog sporta.
Livaja, idol tisuća mladih i idol Splita zgrozio je Hrvatsku. Nije tu riječ o pukom nesportskom ponašanju nego o najgorem huliganstvu, jalu i mržnji. Takav čovjek nikada više ne bi smio stupiti na nogometni teren, a kamo li zaigrati za reprezentaciju Hrvatske.
Podsjetimo Marku Livaji, velikom nogometašu i malom čovjeku, već se progledalo kroz prste za jedan takav „eksces”
prije godinu i pol dana kada je u Zagrebu zapjevao: "Mrzim Dinamo, srpsko ime to". Za taj je incident bio je kažnjen s samo 35 000 kuna.
No Livajnina pjesma mržnje nije najgore što se dogodilo. Naime njegov klub „Hajduk” nije se ogradio od njegovog ekscesa niti je osudio njegovu sramotnu pjesmu, već ju je, štoviše, popratio odobravanjem i porukom na njegovoj slici: “Govore mi da sam prgav. Možda zato šta i jesam!”

Iz kategorije: Vijesti