Datum objave: 26. Svibanj 2023

PRIOPĆENJE „HAJDUKA”: Marko Livaja je igrač i osoba sa svim svojim manama i vrlinama koje krase njegov identitet. (Njegovu) kaznu ćemo donirati našem Bilom srcu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nogometni klub „Hajduk” izdao je službeno priopćenje o izgredu svog najboljeg igrača Marka Livaje. U priopćenju se kaže:

Uvredljivi navijački diskurs treba ostati na tribini, a svi akteri na sportskim terenima unatoč emocijama koje vladaju bi se morali izuzeti od istog. Sukladno događanjima nakon jučerašnje utakmice smatramo da je naš igrač Marko Livaja pogriješio što je pjevao pjesmu koja je izazvala povredu osjećaja ljubitelja sportskog rivala iz Šibenika kojima se ovim putem još jednom ispričavamo. Kao Klub ćemo prema svim svojim igračima koji počine bilo kakav prijestup, kao i do sada, reagirati sukladno internom disciplinskom pravilniku, a iznos ćemo donirati našem Bilom srcu. S obzirom na razinu odgovornosti i utjecaja koje imamo prema javnosti radit ćemo kontinuirano na tome da se takve stvari ne ponove.
Nažalost, ne možemo se ne osvrnuti na svojevrsno ignoriranje kada se stvari dogode suprotno, konkretno u slučaju poziva na smrt najboljeg igrača lige i hrvatskog reprezentativca. Diskurs u javnom prostoru nije bio toliko izražen ni primjetan, a izostale su reakcije odgovornih institucija koje su trebale stati u zaštitu. Postavlja se pitanje dvostrukih kriterija, a samim time i odgovornosti prema osobi koja svoju ljudskost, veličinu i igračku vrijednost svakodnevno pokazuje prema svima onima koje uveseljava pristupom, neumornim fotografiranjem i izvedbama na terenu. Marko Livaja je igrač i osoba sa svim svojim manama i vrlinama koje krase njegov identitet'.

 

Iz kategorije: Vijesti