Datum objave: 26. Svibanj 2023

PRENOSIMO / Šibenčani su za Livaju p....e jer navijaju za svoj klub,a ne za "najveći klub na svitu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog čega naime da kapetan Hajduka pomisli da je kažnjivo Šibenčanima poručiti da su pičke? Kad jesu. Samo oni, osim Splićana, u Dalmaciji navijaju za klub iz svog grada! , piše Edi Prodan u Novom listu.

Svi koji prate nogomet morali bi ustati protiv kažnjavana Marka Livaje. On je samo nogometaš kontinuiteta, igrač koji se uvijek ponaša u skladu sa svim onim na što smo od njega navikli od kako se vratio u HNL. K tome lider je najvećeg nogometnog kluba ne samo Hrvatske nego i mnogo šireg prostora, Europe najmanje.

Zbog čega naime da kapetan Hajduka pomisli da je kažnjivo Šibenčanima poručiti da su pičke? Kad jesu. Samo oni, osim Splićana, u Dalmaciji navijaju za klub iz svog grada! Pa što ne bi mogli biti kao i svi ostali i navijati za najveći među najvećima? Kako da Marko zna da se ljude iz Krešimirovog grada ne smije vaginalizirati kad ga se primjerice nije kažnjavalo ni onda kad je poručio Dinamu što ga spada. K tome, iako su Livaja i Subašić jedne splitske večeri pjevali što možda i nije bilo primjereno, Jakobušić i Kustić su se jutro nakon toga u sjedištu HNS-a grlili i dogovarali strategiju dovođenja reprezentacije na Poljud. Češao je taj igrač svoja jaja, što i ne bi – njegova su, i pred navijačima Rijeke, pa je nakon toga dobio poziv za reprezentaciju.

 Ljute se na Rujevici zbog zapaljene, rasturene i onečišćene I tribine. A što je trebalo? Pustiti ju netaknutu kad se zna da se s nje žestoko navija protiv Hajduka. Što nikako nije red jer riječ je o jednom od najvećih klubova svijeta.

Helikopteri u zraku. Skupo? Niša nije skupo kad Hajduk igra. Ni stolice, ni vrtoleti, pa ni magafon poruke Šibenčanima, izdajnicima Dalmacije. Jer tko nije za Hajduk nije ni za Dalmaciju.

Ipak, ima nešto što nije dobro. Koga vraga se ima igrati finale hrvatskoga kupa u Rijeci? Na trening kampu. Pa zna se gdje se finale ima igrati. Uostalom, kup što se naziva hrvatskim slijednik je onog koji se nazivao – Titovim. Poznato je tko je dao graditi Poljud, poznato je i to da se poslalo službenu molbu kako bi se maršalovim imenom taj stadion nazvao. Kakva Rijeka?! Lučki i brodograditeljski, radnički grad koji maršal baš i nije previše zarezivao dok se u “cvitu Mediterana” osjećao voljenim i posebnim.

Ali ima i nešto što nema više nikakvog smisla nastavljati. Osiguravati i čuvati navijače. Koja je razlika? Potrošilo se milijune da bi ih se dopratilo na stadion, a opet se vikalo i polomilo sve ono što je i bilo planirano. Spalila se tribina, nitko nije kriv, HNS plaća kaznu. Čemu onda policija i helikopteri? Putovanja na utakmice moraju biti bez osiguranja. Izgredi koji se mogu, pa i hoće dogoditi, ionako se bez problema sankcioniraju prema važećim zakonima. Kako bi prošao bilo tko od nas da na Korzu za vrat uhvati policajca, razbije izlog, prevrne stolove na terasi? Bio bi primjereno kažnjen i medicinskim promatranjem zbrinut. Zanimljivo je vidjeti nebo posuto helikopterima dok Marko dolazi na utakmicu, ali nije nužno. Prave vjetar i buku. Da ih nije bilo, Šibenčanima bi se i bez megafona moglo poručiti što su. Pičke koje navijaju za svoj klub. I ne vole Dalmaciju.

FOTO: Facebook Hajduk

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3