Datum objave: 12. Lipanj 2023

RASPIRUJU STRASTI / Torcida Pirovac okomila se na direktora TZ -a Igora Bergama zbog obrazloženje otkazivanja koncerta Leta 3

Diana Ferić
Diana Ferić

Pripadnici Torcide Pirovac, koji su osobno upozorili organizatore koncerta „Let 3” da će, ako taj koncert bude održan, doći huligani iz cijele Dalmacije i demolirati selo, sada su „okrenuli pilu naopako” . Tvrde da je ta priča izmišljena, a za sve krive Igora Bergama, direktora TZ Pirovca. Pokreću peticiju za njegovu smjenu iako je odluku da se koncert održi kao i da se otkaže donio Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac koji je ocijenio da bi taj koncert, zbog nekih izjava njegovih članova vezanih za Hajduk i Torcidu, bio "značajan sigurnosni rizik". Pripadnici pirovačke Torcide priznaju  samo da su „negodovali zbog najave nastupa riječkog benda Let 3 za 10. kolovoza kojeg smatraju neprimjerenim po svim osnovama, kao što ni koncert splitskog TBF-a nisu smatrali prigodnim za proslavu 5. kolovoza”.
„Kao udruga navijača želimo se ispričati najprije Hajduku i Marku Livaji, a onda i svima ostalima koji su bezrazložno uvučeni u izmišljenu priču koja posljednjih dana guši Pirovac”, rekao je za portal  Rudina press jedan bezimeni pripadnik pirovačke Torcide .

Dok organizatori tvrde da su ih oni upozorili na moguće nerede ako se koncert održi oni se sada nad tim iščuđavaju.
„ Kakav sigurnosni rizik? Ako su postojale kakve prijetnje, o tome je trebalo obavijestiti policiju, koja bi onda procijenila o čemu se zaista radi i postoji li nekakav rizik. Torcida u Pirovcu nikad nije bila prijetnja, nego je doprinosila sigurnosti, o čemu svjedoče brojne akcije u kojima smo sudjelovali i sve Bile noći koje smo slavili zajedno s 10.000 domaćih i stranih turista bez ijednog incidenta. Hajduk i Torcida simboli su zajedništva Dalmacije i Pirovca koje nije usmjereno ni protiv koga. Taj duh njeguju generacije i nikad se nije dogodilo bi netko u Pirovcu bio ugrožen”, kažu isto tako anonimni sugovornici za Rudina press okomljujući se na direktora TZ tvrdeći da je nazvao Torcidu huliganima što nije istina jer je tako nazvao samo one koji su namjeravali raditi nerede, a očito su dio te navijačke skupine.
„Dakle, HULIGANI, njih više stotina, koji su nažalost očito dio navijačke skupine Torcida, iz raznih mjesta naše i susjednih nam županija, su ozbiljno planirali doći 10.8. u Pirovac”, napisao je, uz ostalo, Bergam u obrazloženju razloga otkazivanja koncerta. A kako drukčije nazvati ljude koji zbog navijačkih strasti šire mržnju i spremni su napraviti nered? Poznato je i da dijelu navijača nekih klubova huliganski napadi i ispadi nisu strani.
No pirovački Torcidaši su se očito smrtno uvrijedili pa su tako bojkotirali današnje čišćenje plaže Lolić u kojem je trebalo sudjelovati 50 njihovih članova, a otkazali su i održavanje Bijele noći za koju su dobili upravo financijsku potporu Turističke zajednice, ne shvaćajući da je to gubitak za Pirovac, njegove stanovnike i turiste te da rade štetu svome mjestu, a ne nekom osobno i da bi, s obzirom na svoj značaj u pirovcu trebali smirivati, a ne potencirati strasti.

Iz kategorije: Vijesti