Datum objave: 19. Lipanj 2023

PROMET / Prilaz plaži Rezalište nije jedini prometni problem koji muči Brodaričane

Diana Ferić
Diana Ferić

Teški prometni problemi muče stanovnike Brodarice koji žive iznad plaže Rezalište, pogotovo uz magistralu, ali i kupače koji dolaze automobilom na tu plažu. Budući da je još uvijek zatvoren prilaz plaži koji prolazi uz novo apartmansko naselje jedini put do plaže je uska uličica pa se na skretanju za nju stvaraju prometni čepovi,a turistička sezona nije ni počela.

Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika ističe kako bi glavni prilaz treba biti uređen do kraja ovog mjeseca.
„ Grad Šibenik je raspisao natječaj za uređenje prometnice i paralelne prometnice koja ide područjem na kojem se gradi vile, ali to traje. Strabag je izabran kao najbolji ponuditelj. U tom poduzeću se nadaju da će do kraja ovog mjeseca prometnice biti u funkciji. Znam da to nije najpovoljnije rješenje. Ja bih bio sretniji da je na tom dijelu magistrale uređen kružni toj, ali nažalost, na to nisu pristale Hrvatske ceste.”, objasnio je.
S takvim rješenjem sigurno bi bili zadovoljni i stanovnici tog dijela Brodarice koji se žale na to da vozači automobila i motocikala prolaze velikom brzinom i da je prelazak magistrale i na pješačkim prijelazima postalo riskantno i opasno.

„Situacija je katastrofalna. Moji susjedi i ja više smo puta riskirali da nas pregaze na pješačkom prijelazu i mislim da je samo pitanje vremena kada ćemo imati smrtonosne nesreće između automobila i pješaka. Savjest mi nalaže da na to upozorim. Osim toga zagađenje bukom ove dionice postalo je nepodnošljivo za cijelo naše susjedstvo. Moguća rješenja bi mogla biti kružni tok na raskrižju s cestom koja ide prema turističkom kompleksu Solaris (Amadria), tako bi se vozače prisililo usporiti prije ulaska u Brodaricu. Druga mogućnost bi bio semafor za pješake ili pak spuštanje ograničenja brzine na 40 km/h od raskrižja Solaris i postavljanje radara”, kaže Christian Rossi koji živi u Ražinskoj ulici.
Obratio se s tim prijedlozima i gradonačelniku Buriću, ali on mu je odgovorio da to nije u njegovoj nego u nadležnosti Hrvatskih cesta. Tim problem očito će se morati pozabaviti novoformirani Mjesni odbor Brodarice.

Iz kategorije: Vijesti