Datum objave: 19. Lipanj 2023

KARIJERA / Sin šibenskog gradonačelnika Željka Burića primljen za asistenta na Veleučilištu u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Mario Dominik Burić, mag. iur., sin Željka Burića, šibenskog gradonačelnika primljen je na suradničko radno mjesto asistenta za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje pravo na Veleučilištu u Šibeniku, kako je objavljeno na mrežnim stranicama tog Veleučilišta. Na natječaj se javilo četvero kandidata, a njih dvoje je ispunjavalo uvjete, uz ostalo da su na fakultetu imali prosjek ocjena iznad 3,5. Protukandidat Mariju Buriću bio je, kako neslužbeno doznajemo, jedan bivši student tog veleučilišta koji je prije dvije godine dobio dekanovu nagradu jer je imao prosjek 5.0. No Stručno povjerenstvu u kojem su bili profesori Dragan Zlatović, i Milorad Ćupurdija te dekan Ljubo Runjić, nakon intervjua s oobojicom kandidata izabrali su Burića koji je  dobio 36 od mogućih 54 boda, a njegov protukandidat samo 17 bodova. Taj je izbor potvrdilo Stručno vijeće i na kraju dekan Runjić.
Budući da je riječ o gradonačelnikovu sinu sumnjičava javnost, navikla na to da se posao kod nas dobiva uglavnom preko veza reći će da je tako moralo biti. Dragan Zlatović, član Stručnog povjerenstva kazao nam je da jamči kako gradonačelnik nije ni u kom slučaju intervenirao za sina i da on do izbora nije znao da će se Mario Burić javiti na natječaj. „Mogu samo reći da sam siguran da bi bilo tko na mom mjestu donio istu odluku”, kazao nam je.
Gradonačelnik Burić nam je potvrdio kako se njegov sin zbog osobnih razloga želi vratiti u Šibenik iz Zagreba, gdje je radio u jednom odvjetničkom uredu te da se javio na natječaj na poziv Zavoda za zapošljavanje. Njega, kaže, nije u to miješao no ne krije zadovoljstvo što mu je sin ipak odlučio živjeti i raditi u Šibeniku što je uvijek bila njegova želja. Poznato je da je gradonačelnik Burić u nekoliko navrata u javnosti, govoreći o prosperitetu Šibenika i svim dobrim stranama života u njemu, isticao kako bi želio da to prepoznaju i njegova djeca.

Iz kategorije: Vijesti