Datum objave: 25. Lipanj 2023

KANJON ČIKOLE / Danas se izvlače posljednji ostaci mađarskog vojnog helikoptera - rotor težak 200 kg

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas će se iz kanjona rijeke Čikole izvući posljednji ostatak mađarskog vojnog helikoptera. Podsjetimo, Mađarski vojni helikopter Airbus H145M srušio se u srijedu oko 12 sati na drniškom području, kod Pakovog Sela. Vraćao se sa zadaće na matični aerodrom u Zemuniku Donjem. U padu su poginule tri osobe, pri čemu su dva tijela pronađena odmah prvog dana, dok je treće tijelo pronađeno narednog dana.

Iz kanjona će se izvući rotor elise koji je težak 200 kilograma, javlja HRT. Osim težine, dodatan problem će predstavljati nepristupačnost terena. Na terenu su hrvatska i mađarska vojska, odnosno mehaničari mađarske vojske. Prije nego što se pristupi izvlačenju, rotor će se rastaviti na manje dijelove jer to je jedini način kako se on može izvući iz samog kanjona.

Zatvorena je cesta od Pakovog sela prema Miljevcima i to će ostati na snazi sve do završetka akcije. Dijelovi olupine helikoptera bi trebali pomoći istražiteljima da odrede točan uzrok nesreće, odnosno stradavanja vojnih pilota mađarske vojske. 

Iz kategorije: Vijesti