Datum objave: 04. Srpanj 2023

PLANIRA SE NOVI ROTOR / Grad Šibenik izradio idejni projekt rekonstrukcije prometnog raskrižja na Šubićevcu

Diana Ferić
Diana Ferić

Iz godine u godinu Grad Šibenik, osim što gradi nove prometnice, rekonstruira i postojeće, uključivo raskrižja. Dvije najveće rekonstrukcije raskrižja su sjeverni i istočni prometni ulazi u grad s Jadranske magistrale – čvorovi Meterize i Rokići, izgrađeni u suradnji s Hrvatskim cestama.

Prometno raskrižje ulica Bana Josipa Jelačića i Đure Đakovića, pored nadvožnjaka Jadranske magistrale na Šubićevcu također će poprimiti novi izgled. Tamo Grad Šibenik planira izgradnju kružnog toka i uređenje parkirališta u neposrednoj blizini, uključivo nastavak nogostupa.Nastavljamo s uređenjem i rekonstrukcijama cestovnih i pješačkih koridora po gusto naseljenim gradskim četvrtima te uređenjem parkirališnih zona. Počeli smo prije deset godina s raskrižjem ulica Stjepana Radića i Bosanske, nastavili s uređenjem prostora oko tzv. Socijalnih zgrada, parkiralištem u Ulici Matije Gupca, novim cestovnim izlazom iz Ulice branitelja Domovinskog rata na Vidicima, Ulicom kralja Zvonimira i stotinama metara novih nogostupa po cijelom gradu, da bi sad na red došlo ovo raskrižje. Riješili smo imovinsko-pravnu problematiku, izradili idejni projekt i započinjemo postupak ishodovanja lokacijske dozvole kojim će se ovdje smjestiti kružni tok, a istovremeno uvesti reda u okolišni prostor izgradnjom uređenog parkirališta i proširenjem područja nogostupa. Izgradnjom rotora dobit će se mogućnost da javni gradski autobusni prijevoz staje i na autobusnoj stanici Put Luguša ispred Puba 022.', kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Nakon dobivanja lokacijske dozvole, Grad Šibenik će pokrenuti postupak izrade glavnog/izvedbenog projekta i ishodovanja građevinske dozvole. Za projektnu dokumentaciju je u ovogodišnjem gradskom proračunu rezervirano 6.600 eura.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: