Datum objave: 17. Srpanj 2023

CESTE ŠIBENIK / Zbog sukoba s direktorom policija privela jednog sindikalistu, drugog prekršajno prijavili

Diana Ferić
Diana Ferić

Nema mira u poduzeću Ceste Šibenik ni nakon prekida štrajka. Policija je priopćila da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za tešku tjelesnu ozljedu i oštećenje tuđe stvari te nad 49-godišnjakom zbog prekršaja protiv javnog reda i mira

Neslužbeno doznajemo da je riječ o zaposlenicima “Cesta” koji su se u pretak sukobili s direktorom jer je radnicima odbio isplatiti plaću za razdoblje u kojem su štrajkali.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 14. srpnja oko 13,30 sati u Šibeniku, nakon razgovora s rukovoditeljem tvrtke u kojoj rade, a nezadovoljni određenim odlukama, prvo 49-godišnjak vrijeđao rukovoditelja nakon čega je 45-godišnjak oštetio i prevrnuo radni stol koji je pao na rukovoditelja i teže ga ozlijedio.
Osumnjičeni 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a 45-godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Radnici Cesta Šibenik štrajkali su tri tjedna zbog kolektivnog ugovora i novog sustava određivanja plaća, od 12. lipnja do 4. srpnja, a Vrhovni sud je presudio da je štrajk legalan.

Iz kategorije: Vijesti