Datum objave: 18. Srpanj 2023

VREMENSKA PROGNOZA / Izdržite vrućinu još danas, sutra stižu pljuskovi i bura na sjevernom Jadranu

Diana Ferić
Diana Ferić

Pretežno sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće, prognoza je za utorak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). No, toplinski val uskoro će popustiti, barem za sada. Već poslijepodne i navečer u gorju mogući lokalni pljuskovi.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjeren jugozapadnjak, na otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a ujutro na sjevernom dijelu mjestimice jaka bura. Najviša dnevna temperatura na kopnu većinom između 30 i 35, na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 35 do 39 Celzijevih stupnjeva.

Za dubrovačko, splitsko, kninsko i riječko područje na snazi je najviši stupanj upozorenja na vrućinu, crveni alarm koji označava opasno vrijeme. Sutra i u četvrtak se očekuje jače pogoršanje s pljuskovima i grmljavinom, mjestimice i izraženijim, piše DHMZ.

Meteorologinja N1 Tea Blažević navodi da će se nestabilne vremenske prilike nastavit će se i u drugom dijelu tjedna, temperature će pasti, osobito u unutrašnjosti, a najmanje će se osvježenje osjetiti u Dalmaciji.

Srijeda donosi češće nestabilnosti, kišu i pljuskove praćene grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Lokalno je moguće i nevrijeme, osobito u srijedu navečer i u noći na četvrtak”, navodi Blažević.

Iz kategorije: Vijesti