Datum objave: 21. Srpanj 2023

NEVRIJEME / Stiže nova oluja. Meteo alarm oglašen za cijelu Hrvatsku. Jak vjetar i grmljavinsko nevrijeme mogući i u Dalmaciji. Temperatura raste do 37 stupnjeva.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon nezapamćenog nevremena koje je u srijedu pogodilo Nakon kataklizmičkog nevremena koje je u srijedu pogodilo sjevernu i središnje dijelove Hrvatske koje je za sobom ostavilo pustoš i uzelo danak u ljudskim životima, stiže nova oluja. Za gotovo cijelu Hrvatsku upaljeno je narančasto upozorenje zbog nadolazećeg grmljavinskog nevremena koje će, najavljuju meteorolozi, zahvatiti i Dalmaciji gdje će biti praćeno visokim temperaturama do 37 pa i više stupnjeva. Grmljavinsko nevrijeme mjestimice će pratiti i olujni vjetar, a u noći na subotu, na moru sjeverne i srednje Dalmacije javljat će se snažni neverini . Nakon tihe noći, uslijedit će isto takvo jutro, a danju će na moru zapuhati jugo koje će kasno popodne na moru biti umjereno, ponegdje prolazno i pojačano. Za danas je izdano narančasto upozorenje za toplinski val za područja Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika.
Slično će biti i sutra. Dežurne službe pozivaju građane na oprez, a nautičare, ribare i pomorce upozoravaju da ne isplovljavaju na more. 

Foto: MeteoAdriatic

Iz kategorije: Vijesti