Datum objave: 25. Srpanj 2023

VREMENSKA PROGNOZA / U unutrašnjosti Hrvatske moguće oluje, u Dalmaciji vruće uz promijenjivu naoblaku

Diana Ferić
Diana Ferić

Promjenjivo i vrlo nestabilno uz pljuskove i grmljavinu, mjestimice i olujna nevremena, osobito u zapadnim predjelima, prognozira za danas DHMZ.

U Dalmaciji najviše sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, na moru i jugo, koji će naglo okretati na sjeverni i sjeverozapadni, najprije na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti. Uz nestabilnosti bit će prolazno i olujnog vjetra.

Najviša dnevna temperatura od 27 do 32, u Dalmaciji i do 35 °C.

Prognoza po regijama za 25.07.2023.

Istočna Hrvatska

Promjenljivo i nestabilno s kišom i pljuskovima, osobito od sredine dana i navečer kada je mjestimice moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom, a moguća je i tuča. Umjeren jugozapadni vjetar naglo će okrenuti na sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 32 °C.

Središnja Hrvatska

Nestabilno s pljuskovima i grmljavinom. Mjestimice valja računati na olujno nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom, obilnijom oborinom te tučom. Umjeren jugozapadni vjetar naglo će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 28 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo, povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom, moguće je i jače nevrijeme praćeno tučom i obilnijom oborinom. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na udare i olujan koji će popodne okrenuti na sjeverozapadnjak i oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 28 °C.

Istra

Ujutro porast naoblake potom povremeno kiša, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom, a tijekom dana je mjestimice moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i vrlo jak vjetar. Puhat će većinom slabo do umjereno, samo ponegdje pojačano jugo koje će postupno oslabiti te navečer okrenuti na umjeren do pojačan, mjestimice i jak zapadni i sjeverozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito, navečer uz zapadnu obalu Istre i prema otvorenom moru do valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 21 i 26, u unutrašnjosti Istre između 18 i 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 28 i 32 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo s kišom i pljuskovima, a mjestimice je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom te obilnom oborinom. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak koji će okrenuti na sjeverac i buru. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje vruće. Povremeno su mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom na sjeveru gdje je moguće i nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom. Puhat će umjereno i jako jugo koji će na sjeveru okrenuti na sjeverac. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 35 °C.

Iz kategorije: Vijesti