Datum objave: 02. Kolovoz 2023

PRIOPĆENJE HDZ -a / Novoimenovani prokurist Ivan Rajić "krojit će obranu i zaštitu" Cesta Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

 

U povodu, kako su ga nazvali, , recentnog poteza šibensko-kninskog župana Marka Jelića odnosno imenovanja Ivana Rajića, člana šibenskog SDP-a za prokurista u tvrtki Ceste Šibenik d.o.o. te u vezi s aktualnim zbivanjima u toj tvrtki Željko Burić, predsjednik HDZ -a Šibensko-kninske županije poslao je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

U hrvatskim tvrtkama, prema dostupnim informacijama, radi oko 15 tisuća prokurista, no Ceste Šibenik mogu se, zahvaljujući županu Jeliću, pohvaliti jedinstvenim prokuristom koji je, izgleda, najkvalificiraniji za tu poziciju u nacionalnim okvirima. Koji menadžeri i stručnjaci?! Njihov prokurist, svjetonazorski, po svemu sudeći blizak svom imenovatelju, najpozvaniji je odrediti kako će se ubuduće krojiti ‘obrana i zaštita’ Cesta Šibenik. Tako, uostalom, glasi i naziv njegove sveučilišne diplome koju je stekao 1985 godine, a ima i ponešto praktičnih vojnih znanja. Jer čini se da sadašnja upravljačka struktura tvrtke i politički mentori koji povlače konce i dirigiraju svaki korak i odluku čine sve da se ‘obrane i zaštite’ od uljuđenog razgovora i smirivanja strasti za dobrobit nastavka poslovanja.

Ivanu Rajiću je, reklo bi se, upala sjekira u med. Ima sve ovlasti člana uprave, a nikakvu odgovornost.  Mirovina mu nije uskraćena, a izgledna je i nekakva naknada. Bolje mu je nego članu uprave jer sutra definitivno neće ni prekršajno odgovarati kada poslove Cesta Šibenik preuzme netko drugi. Možda kninski ‘Upravitelj’? Zar bi to bilo čudno?

Zatečeni smo i informacijama kako je direktor Robert Miljković pokrenuo postupak izvanrednog otkaza dijelu radnika, a svoja je radnička prava i te kako znao zaštititi pred pravosuđem zatraživši od bivšeg poslodavca regres, bonus i otpremninu veću od 400 tisuća kuna. Ne možemo ne primijetiti da se selektivno biraju ljudi koje će se potjerati na ulicu. U trenutku kada su sudbine i egzistencija radnika dovedeni u pitanje, nemati empatije i biti nespreman zarazgovor, makar to značilo i odstupanje od strogo formalnih okvira, danas je, u slučaju Cesta Šibenik, pitanje morala i ljudskosti.

Pokušavati se okoristiti situacijom kada je zaštita radničkih prava i interesa zaposlenika Cesta Šibenik pod sindikalnom paskom, značilo bi političko lešinarenje i prikupljanje jeftinih bodova, na što Hrvatska demokratska zajednica, za razliku od svojih oponenata, nije pristala. Po cijenu prozivki neupućenih, ali i zlonamjernih, to je i razlog zbog kojega do sada nismo istupali u javnost.

Za kraj apeliramo na sve upravljačke strukture u Cestama Šibenik i Šibensko-kninskoj županiji da se ostave sujete i taštine te u prvi plan ove nemile situacije stave obitelji i djecu radnika’, piše u priopćenju koje potpisuje Željko Burić, predsjednik ŽO HDZ Šibensko-kninske županije.

Iz kategorije: Vijesti