Datum objave: 04. Kolovoz 2023

U POVODU NADOLAZEĆIH BLAGDANA / Odana počast poginulim braniteljima i civilima na groblju Kvanj i kod spomenika na Baldekinu

Diana Ferić
Diana Ferić

U povodu 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice Vojno redarstvene akcije „Oluja“, župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac jutros su položili vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata zajedno s čelnicima Grada Šibenika i predstavnicima udurga proizašlih iz Domovinskog rata.

Vijenac je položio i svijeću zapalio i izaslanik ministra obrane RH dr. sc. Marija Banožića - voditelj Područnog odsjeka za poslove obrane Šibenik Miroslav Kokić te izaslanstvo Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem i zamjenikom gradonačelnika Danijelom Miletom te izaslanstva braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, izaslanstva vojske, policije, HRM-a i političkih stranaka.

Komemorativni skup posvećen poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, čijih je 269 imena tom prigodom i pročitano, održan je kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Trgu Andrije Hebranga.
Svi prisutni položili su ruže na spomen obilježje s uklesanim imenima hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili za Domovinu, a molitvu odrješenja predvodio je vojni kapelan don Darko Poljak.

Župan dr. sc. Marko Jelić svim je hrvatskim građanima i žiteljima Šibensko-kninske županije čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a svim hrvatskim braniteljima Dan hrvatskih branitelja.
– Osjećam neizmjernu zahvalnost prema svima onima koji su, kroz povijest, žrtvovali svoje živote za Hrvatsku, a naročito sam zahvalan hrvatskim braniteljima bez kojih danas ne bi uživali slobode koje uživamo. Hrvatska povijest je započela u Šibensko-kninskoj županiji, a vojno redarstvenom operacijom „Oluja“ završeno je konstituiranje slobodnog teritorija RH. – istaknuo je župan.

 

Iz kategorije: Vijesti