Datum objave: 06. Kolovoz 2023

POLICIJA: Marko Skejo i 14 pripadnika HOS-a počinili su prekršaje protiv javnog reda i sigurnosti prometa pokušavajući doći u Knin na proslavu VRO Oluja cestom zatvorenom za promet.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

PU Šibensko – kninska objavila je priopćenje o postupanju policijskih službenika osobama koji su jučer zaustavljene na prilazima Kninu. Iako se to ne navodi izrijekom, očito je da je riječ o Marku Skeji veteranu Domovinskog rata, zapovjedniku IX. bojne HOS-a i 14 hrvatskih branitelja, pripadnika postrojbi HOS-a tijekom Domovinskog rata. U priopćenju policije stoji:

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske jučer, 5. kolovoza 2023. godine proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su svojim ponašanjem ispunile obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o događaju na prometnom punktu postavljenom na raskrižju ceste D-33 (Šibenik-Knin) i lokalne ceste za mjesto Biskupija koji je postavljen radi regulacije prometa, da bi se nesmetano odvijala proslava VRO Oluja, a kako je ranije najavljeno, na tom i drugim postavljenim punktovima promet se preusmjeravao na lokalne ceste jer su pojedine ulice u gradu Kninu bile zatvorene za promet. Zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33 onemogućivši takvim postupanjem odvijanje prometa. Utvrđeno je kako su osumnjičenici, njih ukupno 15, starosti od 40 do 69 godina, počinili prekršaj iz čl. 23. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dok su četvorica starosti 51, 53, 56 i 67 godina počinili i prekršaj iz čl. 32. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim protiv Marka Skeje i 14 pripadnika HOS-a policijski službenici jučer su u Kninu postupali i protiv 49-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Kod njega je pronađeno 6,5 grama droge marihuane. Utvrđeno je kako je počinio prekršaj iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kao i prekršaj iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih 16 osoba podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prethodno opisane prekršaje. 

Foto: www.direktno hr

Iz kategorije: Vijesti