Datum objave: 18. Kolovoz 2023

Odbor je ipak za ravnateljicu šibenskog Crvenog križa izabrao zaposlenicu te organizacije Antoniju Gregov Jukić čija majka dugo godina radi u CK -u

Diana Ferić
Diana Ferić

Odbor Crvenog križa Šibenik izabrao je Antoniju Gregov Jukić za novu ravnateljicu te humanitarne organizacije u Šibeniku, kako smo neslužbeno doznali. Službeno nismo uspjeli dobiti potvrdu jer nam je Marijana Sekulić, predsjednica Odbora poručila kako za sada neće davati izjave novinarima. Član tog odbora je ministar pravosuđa Ivan Malenica no on vjerojatno nije bio na sjednici.

 
Nakon intervjua sa svih pet kandidata članovi Odbora izabrali su Antoniju Gregov Jukić većinom glasova i to tajnim glasovanjem. Zanimljivo je da je izabrana kandidatkinja kći Line Gregov,dugogodišnje voditeljice zdravstvene djelatnosti pri GD Crvenog križa Šibenik u kojem je i do sada bila Antonija zaposlena.
 
Osim nje na natječaj se javilo još petero kandidata od kojih jedna kandidatkinja nije predala potpunu dokumentaciju. Među onima koji su zadovoljili sve uvjete bilo je i dvoje zaposlenika županijske uprave i to Mario Huljev, koji je do sada radio za Crveni križ EU projekte i Senka Bilać, bivša pročelnica Ureda župana Šibensko - kninske županije te Jelena Obratov, pravnica iz Tisnog koja je javnosti poznata po tome što je na vrlo problematičan način bila eliminirana iz izbora direktora Turističke zajednice Šibensko - kninske županije. U međuvremenu je izišla iz HDZ -a,  a čini s e  i da vladajuća stranka nije imala upliv u izbor ravnatelja šibenske organizacije Crvenog križa. i da je, kako je to kod nas u posljednje vrijeme, presudan intervju s kandidatima kod kojeg nema nekih čvrstih kriterija i sve je, više manje, stvar dojma. 
 
Suglasnost za  izbor Antonije Gregov Jukić mora još dati Hrvatsko društvo crvenog križa i tada je procedura završena. Antonija Gregov Jukić naslijedit će na tom mjestu Tonku Mikulandra koja odlazi u mirovinu. Prema nekim informacijama taj je izbor bio očekivan iako Lina Gregov, kako nam je preneseno, demantira da je među članovima Odbora lobirala za svoju kći.
FOTO: Facebook
Iz kategorije: Vijesti