Datum objave: 22. Kolovoz 2023

SKANDAL / Objavljena fotografija na kojoj je nedavno pritvoreni pjevač četničkih pjesama u društvu sa županom Jelićem

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijska uprava šibensko-kninska objavila je da je u Policijskoj  postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za povredu ugleda Republike Hrvatske. Pjevao je, kao član jednog benda, kako se to popularno kaže, četničke pjesme. Neki mediji otkrili su da je riječ o Rajku Laliću koji pjeva sa skupinom  ‘Srpska Tromeđa’ i da se trenutačno nalazi u šibenskom pritvoru, a dostavljena im je fotografija osumnjičenog s neke zabave na kojoj je i šibensko – kninski župan dr.sc. Marko Jelić. Nije objavljeno kada je fotografija snimljena.

Neslužbeno, na više koncerata u srpskoj dijaspori izvodio je pjesmu “Spremte, se spremte, četnici…”  i druge pjesme koje veličaju četničke zločine i prisvajaju dijelove Hrvatske.

Na koncertima je nastupao s obilježjima i oznakama tzv. Vojske “Republike Srpske Krajine”, a u jednoj od pjesama urliču: “Rodni Knine, stari srpski grade, što u tebi sad ustaše rade!”

Dio medija je objavio da Rajko Lalić nastupao više puta u Hrvatskoj. U Slavskom Polju kraj Gvozda njegov su nastup organizirali lokalni članovi Pupovčeva SDSS-a, dok je u vrličkom kraju nastupao s članovima SKD Prosvjeta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995. godine čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.”

Također, prilikom nastupanja i izvođenja pjesama je “nosio određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je objavljeno na društvenim mrežama čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog”, objavila je policija.

ŠibenikIN doznaje kako je policija imala saznanja o tim snimljenim događajima koji se nisu dogodili u Kninu, ali kad je osumnjičeni došao na područje Knina, priveden je.

Iz kategorije: Vijesti