Datum objave: 04. Rujan 2023

PROMET / Broj prekršaja u prometu u Županiji se u ovoj godini povećao za gotovo 50 posto, zbog brze vožnje sankcionirano dvostruko više vozača

Diana Ferić
Diana Ferić

U prvih sedam mjeseci ove godine na prometnicama u Šibensko – kninskoj županiji povećan je broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama za 20,5 posto, a broj prekršaja u prometu za čak 44,7 posto. Bilo je čak 107,6 posto više prekršaja brze vožnje nego u istom razdoblju lani,  upozoravaju u Policijskoj postaji šibensko – kninskoj.

Policija kontinuirano provodi pojačano postupanje po prometnoj problematici, fokusirati će se na nekorištenje sigurnosnog pojasa, te će kako najavljenim tako i izvanrednim akcijama u prometu djelovati preventivno i represivno budući da velik broj recidivista, bez obzira na prethodna zaustavljanja, privođenja i kazne, nastavljaju upravljati vozilima svih vrsta i svjesno krše propise te su opasnost na cestama”, kažu u toj policijskoj upravi.

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u razdoblju od 28. kolovoza do 3. rujna 2023.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 37 prometnih nesreća od kojih 13 s 4 teže i 18 lakše ozlijeđenih osoba i 24 s materijalnom štetom


Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrdili smo da su dominantni uzroci nepropisna i neprilagođena brzina kretanja – 23, oduzimanje prednosti prolaza – 6 i vožnja na nepropisnoj udaljenosti – 2 i dr.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 265 prekršaja, i to za nepropisnu brzinu 118, nekorištenje sigurnosnog pojasa 52, nepropisno uključivanje/isključivanje iz prometa 42, upravljanje pod utjecajem alkohola 18, tehnička neispravnost vozila(15 i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 10 vozača i 6 vozila.

Iz kategorije: Vijesti