Datum objave: 05. Listopad 2023

Potpisan kolektivni ugovor za Ceste Šibenik. Postignut je dogovor oko materijalnih prava radnika i ostvareno povećanje plaća za oko 20 posto ne računajući dodatne stimulacije.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Potpisan je kolektivni ugovor za Ceste Šibenik čime je postignut dogovor oko materijalnih prava radnika i ostvareno povećanje njihovih plaća za oko 20 posto koji su radnici tog poduzeća tražili tijekom dugotrajnog štrajka.
-Nakon pregovora koji su potrajali više od mjesec dana, - kazao je šibensko-kninski župan dr. sc. Marko Jelić - usuglasili smo se oko svih bitnih stavki te smo postigli i više od onoga što je sindikat od nas tražio, jer smo željeli motivirati radnike i povećati produktivnost tvrtke. Tako smo ostvarili povećanje plaća od skoro 20 posto, i to bez dodatnih stimulacija. Put je bio trnovit, ali je sve dobro završilo.

-Kolektivni ugovor koji smo potpisali smatram uspješnim, kako za radnike Cesta Šibenik i članove Sindikata prometa i veza Hrvatske, tako i za Upravu društva i za Šibensko-kninsku županiju kao osnivača poduzeća. U uvjetima u kojima danas živimo, najvažnije nam je bilo postići dogovor oko povećanja plaća i materijalnih dodataka poput regresa, božićnice, toplih obroka, putnih troškova..., što smo i postigli. – izjavio je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

-Ovaj kolektivni ugovor je stvarno korektan, posebice prema radnicima koji će putem njega moći ostvariti svoja prava - i ona materijalna, i ona vezana uz osobni dohodak. – rekao je predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak i dodao da iako ima još tema o kojima se treba razgovarati, dogovor oko kolektivnog ugovora je postignut, i to na zadovoljstvo svih radnika. 

-Pregovori nisu bili jednostavni, ali vjerujem da će radnici ocijeniti ovaj kolektivni ugovor kao onaj koji im omogućuje postizanje svih njihovih radničkih prava, koja smo u određenim segmentima i povećavali. Sada ulazimo u fazu kada se Ceste Šibenik mogu posvetiti kako organizaciji unutar tvrtke, tako i povećanju produktivnosti rada. – kazao je na kraju prokurist u Cestama Šibenik Ivan Rajić.

 

Iz kategorije: Vijesti