Datum objave: 16. Listopad 2023

IZAZOVI DANAŠNJICE / Znanstvena i stručna konferencija na Veleučilištu u Šibeniku okupila 50 - ak sudionika

Diana Ferić
Diana Ferić

Šesta međunarodna znanstvena i stručna konferencija pod nazivom "Izazovi današnjice" održana je na Veleučilištu u Šibeniku od 5. do 7. listopada 2023. Privukla je stručnjake iz različitih područja koji su raspravljali o ključnim temama koje se tiču digitalne transformacije. Konferencija je organizirana u partnerstvu s Ekonomskim institutom u Zagrebu; Sveučilišnim odjelom za stručne studije, Sveučilište u Splitu Centrom za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut te Fakultetom inženjerstva u Nitri, Slovačka. Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo pravosuđa i uprave, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo turizma i sporta te Središnji ured za razvoj digitalnog društva. Organizaciju konferencije sponzorirali su Oracle Academy, Studentski centar Šibenik, Cognism, Tvrđave kulture Šibenik, Šibensko-kninska županija i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije.

Predstavljeno je više od 50 radova  čiji su autori su detaljno analizirali društvene procese, upravljanje, i praktične situacije u kontekstu digitalnih izazova. Kroz bogat program događanja, konferencija je ponudila duboke uvide u suvremene izazove i rješenja za njih.

Četvrtak je bio rezerviran za Oracle Academy dan, koji je uključivao informativne sesije o NetSuite i Primavera, te iznimno zanimljiv okrugli stol o potrebama visokog obrazovanja. Ova inicijativa osvježila je razmjenu znanja i iskustava između visokog obrazovanja i poslovne zajednice.

U petak, posebna pažnja bila je usmjerena na primjenu umjetne inteligencije u javnoj upravi Republike Hrvatske. Predavanje Željke Motike iz Središnjeg ureda za razvoj digitalnog društva privuklo je mnoge sudionike, dok je okrugli stol pod nazivom "Trendovi u razvoju javne uprave i pitanje otpornosti" okupio ugledne paneliste iz akademske i javne sfere. Panelisti, uključujući Jelenu Budak s Ekonomskog instituta Zagreb, Aleksandra Aristovnika sa Sveučilišta u Ljubljani i Ivana Lakoša iz Ministarstva pravosuđa i uprave razmijenili su svoja iskustva i stavove o budućnosti javne uprave i njenim izazovima u doba digitalne transformacije.

U popodnevnim satima, autori su prezentirali svoje radove na različitim sesijama, što je dodatno obogatilo konferenciju raznovrsnim perspektivama i rješenjima za izazove današnjice.

Izražavamo svoju zahvalnost svim sudionicima, autorima, i partnerima koji su pridonijeli uspješnosti događanja. Izrazili su nadu da će istraživanje i suradnja nastaviti i u budućnosti, te da će zajedno rješavati izazove današnjice. Ova konferencija ostavlja traga na polju digitalne transformacije i doprinosi napretku u razumijevanju suvremenih izazova”, zaključuju organizatori.

Iz kategorije: Vijesti