Datum objave: 26. Listopad 2023

Zbog nedovoljnog broja kandidata Grad Šibenik ponavlja javni poziv za kandidiranje članova i zamjenike predsjednika Savjeta mladih Grada Šibenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik raspisao je Ponovljeni javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Šibenika. Javni poziv se ponavlja zbog nedovoljnog broja važećih kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Šibenika zaprimljenih po Javnom pozivu za isticanje kandidatura za izbor članova Savjeta mladih. Pozivaju se udruge koje su sukladno statutu ciljano i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, udruge nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalne ili strukovne organizacije u Republici Hrvatskoj te neformalne skupine mladih da prijave kandidate za članove Savjeta mladih.

Kandidat za člana mladih je osoba od petnaest do trideset godina života s prebivalištem/boravištem na području Grada Šibenika.
Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Šibenika s ciljem uključivanja mladih u javni život Grada Šibenika.
Savjet mladih ima sedam članova, a mandat im i traje do dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju sljedećih redovitih izbora koji se održavaju svake četvrte godine sukladno odredbama zakona kojim se uređuju lokalni izbori, odnosno do dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Šibenika sukladno odredbama zakona kojim se uređuje lokalna i područna (regionalna) samouprava.
Prijedlog kandidata može se predati osobno u pisarnici Gradske uprave ili poslati na adresu: Grad Šibenik, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Upravni odjel za društvene djelatnosti s naznakom „Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Šibenika“.

Iz kategorije: Vijesti