Datum objave: 07. Studeni 2023

STUDENTSKA KOŠARKA / Šibenčani dobro počeli novu sezonu, svladali su PMF Tropics

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentski košarkaški klub Šibenik novu je sezonu počeo je pobjedom nad PMF Tropicse 56-52, u reprizi finala FERbasket lige.

Šibenčani su loše krenuli u utakmicu i nakon par minuta gubili 8-3, no potom su se šuterskom serijom Ivana Baljkasa vratili u utakmicu i s vodstvom 15-12 otišli u drugu četvrtinu. 

U drugoj dionici igre Šibenčani su se trudili igrati na kontranapade i iskorištavati greške protivnika, a u obrani je glavni fokus bio na zaustavljanju 211 cm visokog protivničkog centra Darija Livajića. 'Narančasti' su udvajanjima spriječili njegovo razigravanje u reketu, ali to je otvorilo dosta prostora za Šibenčanina u protivničkim redovima, Marija Eraka.

Šibenčani su u trećoj četvrtini Eraku dopustili seriju koševa čime se u zadnju četvrtinu ušlo s četiri poena zaostatka, ali tad Lovre Pancirov,  Ivan Šolić i Luka Skorić vraćaju SKK u igru.

Naposljetku, utakmica završava 56-52, a najbolji strijelac u redovima Šibenika bio je Ivan Baljkas s 15 poena.Dvoznamenkasti su bili i Ivan Šolić s 13 poena te Luka Skorić s 10 poena i četiri ukradene lopte. Odličan je bio i Lovre Pancirov s osam poena, šest skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Iz kategorije: Vijesti