Datum objave: 13. Studeni 2023

GRADONAČELNIK BURIĆ: Gradska uprava želi uvesti red u prostor starog grada, ali nipošto da to otežava život građanima

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić na jutrošnjem kolegiju zatražio je žurno djelovanje nadležnih službi po prijedlozima građana Gradske četvrti Stari Grad koje su iznijeli na Zboru građana u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić prošloga petka,

U povijesnoj jezgri grada Šibenika građani moraju biti prioritet i svi prijedlozi koji će poboljšati kvalitetu života, a moguće ih je primijeniti, moraju se i uvažiti“, kazao je gradonačelnik Željko Burić priopćili su iz njegovor ureda.

Na sastanku s direktorom tvrtke Gradski parking d.o.o. Goranom Bulatom, pročelnikom za komunalne djelatnosti Grada Šibenika Joškom Jurićem i Petrom Mišurom, pročelnikom za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada, gradonačelnik Burić zatražio je razmatranje mogućnosti primjene prijedloga građana. Istaknuta je potreba za prioritetnom revizijom korištenja parkirnih mjesta na prostoru stare gradske jezgre.

Parkirni prostor od Vatrogasnog doma prema Groblju sv. Ane mora imati namjenu isključivo za stvarne stanare povijesne jezgre, uz lokacije za ukrcaj i iskrcaj. Vjerujemo da nema potrebe intervenirati u prostor u smislu dokidanja zelenih površina ili zadiranja u postojeće projekte koji su estetski uklopljeni, potrebe građana mogu se osigurati i s postojećim prostornim kapacitetima“, istaknuo je gradonačelnik.

Građanima povijesne jezgre parking bez naplate u podzemnoj garaži omogućen je u vremenu od 21 sat do 9 sati ujutro. A također, obrtnici i poduzetnici stare jezgre za realizaciju svoje gospodarske aktivnosti, odnosno za dostavu, imaju na raspolaganju 45 minuta parkinga bez naplate u šibenskoj podzemnoj garaži.

Kako je izvijestio pročelnik za komunalne poslove Grada Joško Jurić, na Zboru građana iskazana je i intenzivnija potreba za uslugom pretovara, odnosno odvoza i dovoza roba, koju vrši Gradski parking d.o.o. Direktor Gradskog parkinga Goran Bulat kazao je da tvrtka, da bi se što efikasnije izvršavala navedena uslugu, planira kupnju dodatnog dostavnog vozila.

Namjera Gradske uprave je uvođenje reda u prostoru, ali nipošto na način da isto otežava život građanima. Povijesna jezgra atraktivna je posjetiteljima Šibenika upravo zato što je autentična i u njoj se odvija stvarni život, a ne samo sezonski priljev gostiju. Ustrajat ćemo na održivom razvoju povijesne jezgre, a uz poboljšanje prometne pristupačnosti, sljedeći korak nam je mapiranje javnih površina koje su u namjeni štekata, na čemu radi posebna Radna skupina“, zaključio je gradonačelnik.

Iz kategorije: Vijesti